Svarainių sudėtyje yra polinesočiųjų fenolinių antioksidantų, mineralų, vitaminų ir ląstelienos.

Taip pat juose gausu sutraukiančiomis savybėmis pasižyminčių junginių, kurie sudaro celiuliozę ir yra žinomi kaip taninai. Taninai yra katechino ir epikatechino junginiai, kurie puikiai kovoja su vėžį sukeliančiais chemikalais ir apsaugo gleivinę nuo vėžinių ląstelių atsiradimo, divertikulito ir uždegiminių žarnų ligų.

Didelė dalis pektino, tirpių maistinių skaidulų, randamų svarainiuose, padeda sumažinti mažo tankio lipoproteinų cholesterolio kiekį kraujyje. Taip pat kovoja su tulžies pūslės akmenlige ir AIDS bei virškinimo sutrikimais.

Svarainiuose esantys antioksidantai yra naudingi mažinant stresą. Sotieji riebalai, natris, cholesterolis ir daug skaidulinių medžiagų svarainius paverčia puikiais antsvorio priešais. Šios medžiagos taip pat tinka susidūrus su vidurių užkietėjimu, padeda išvengti hemorojaus ir padėti tiems, kurie turi skrandžio opą.

Mažas druskos kiekis apsaugo nuo skysčių susilaikymo, todėl veiksmingai kovoja su minėtomis ligomis. Šiuose vaisiuose esantis kalis padeda išlaikyti ir kontroliuoti hipertenziją.

Vitaminas C kartu su mineralais, tokiais kaip varis, geležis, kalis ir magnis, stiprina imunitetą, mažina uždegimą ir virusines organizmo atakas. Tyrimais įrodyta, kad svarainiai pasižymi ir antialerginėmis savybėmis, todėl tinka atopiniam dermatitui, cistitui gydyti, taip pat idealiai tinka turintiems alergijas maistui.

Šviežios svarainių sultys tinka gydant anemiją, kvėpavimo takų ligas, širdies ir kraujagyslių sutrikimus. Japonai tiki, kad svarainių žievelės turi antivirusinių medžiagų, kurios slopina mikroorganizmų, sukeliančių hepatitą, dauginimąsi. Vitaminai A, B, C ir mineralai, esantys svarainiuose, skatina geresnę kepenų veiklą ir padeda gydant kasos sutrikimus.

Svarainiai

Blogam burnos kvapui naikinti, gerklės skausmui, burnos opoms, nudegimams ir odai drėkinti, dėmėms naikint išvirkite svarainių sėklas ir atvėsinkite gautą nuovirą.

Mišinys naudojamas burnai skalauti, ant nudegusių, sudirgusių vietų. Kalis yra stiprios širdies užtikrinimas, padeda organizmui kovoti su insultu, širdies ligomis, mažina aukštą kraujospūdį.