Kiek tai kainuoja? Šiaurietiško ėjimo lazdos gali kainuoti nuo 40 iki 200 svarų (nuo 28 iki 280 eurų) už porą, be to, pradedantiesiems rekomenduojami keturių savaičių trukmės kursai, kainuojantys 60 svarų (apie 84 eurus). Lietuvoje, žinoma, ši suma mažesnė.

Kokia iš to nauda? Šiaurietišką ėjimą praktikuojantys žmonės sudegina maždaug 50 proc. daugiau kalorijų, negu vaikščiojantys įprastai. Šis sportas žavingas tuo, kad gali būti pritaikytas prie asmeninių poreikių: pradedantieji gali praktikuoti šiaurietišką ėjimą, kad išspręstų fizinio aktyvumo stokos problemas, tuo tarpu labiau užkietėjusiems ėjikams tai gali būti sportinė grūdinimosi priemonė.

Kaip tai iš tikrųjų atrodo? Tai buvo viena maloniausių mano išbandytų treniruočių. Po kelių minučių instruktažo, kaip naudotis šiaurietiško ėjimo lazdomis (iš esmės tai labai panašu į plaukimą valtimi atsistumiant kartimi), tereikėjo leistis pėsčiomis per laukus, plepant su žmonėmis. Egzistuoja kelios skirtingos šiaurietiško ėjimo technikos (trumpesni ir ilgesni žingsniai, nelygu žemės paviršius; stūmimasis abiem lazdomis stačioje įkalnėje; ėjimas sparčiu tempu, jei jaučiatės itin geros formos), bet jos atlieka šalutinį vaidmenį, palyginus su socialiniu aspektu. Itin sportiškiems žmonėms šiaurietiškas ėjimas duos mažai naudos, bet likusiems tai bus proga gerai praleisti laiką.   

Geriausi ir prasčiausi momentai. Blogiausias momentas buvo pačioje pradžioje, kai tenka įsidėmėti, kuri ranka turi judėti su dešine ar kaire koja. Geriausias momentas yra grynas oras ir pokalbiai su įdomiais žmonėmis viso proceso metu.   

Ar verta? Jeigu trokštate lengvo intensyvumo veiklos, kuri iškrapštytų jus iš namų ir suteiktų progą pabūti tarp žmonių, tuomet taip, verta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)