1) Per savaitę 1–3 kartus atlikti jėgos pratimus, po 15–30 min. Svorio dydis turi būti apie 60–80 proc. nuo galimo pakelti maksimumo. Paprastai tai yra svoris, kurį galima pakelti apie 10 kartų iš eilės. Būtina pasirinkti apie 6–8 pratimus, kad dirbtų visi svarbiausi kūno raumenys, nuo agonistų iki antagonistų.

2) Apie tris kartus per savaitę valgyti žuvies.

3) Vartoti vitaminą D – jei jo trūksta.

4) Vartoti omega–3, kurkuminą, kvercetiną, resveratrolį ir kitus medžiagų apykaitą stimuliuojančius produktus. Daugiausiai biostimuliatorių yra įvairiuose vaisiuose. Jų reikėtų suvalgyti ne mažau nei 300 g per dieną. Taip pat ir daržovėse – jų suvalgyti ne mažiau nei 300 g per dieną, riešutuose, pupelėse, lęšiuose ir t.t. Visos šios medžiagos labai gerai veikia kaip antiuždegiminės medžiagos ir kaip antioksidantai. Sumažinsime oksidacinį stresą ir kūno lokalius uždegimus, išgelbėsime visą kūną, taip pat ir raumenis.

Fizinis aktyvumas

5) Mažinti stresą, nes stresas ardo raumenines skaidulas. Ilgai trunkantis stresas ardo, o trumpalaikis stresas yra „geras“ stresas, kuris treniruoja kūną.

6) Per dieną surinkti apie 8–10 tūkstančių žingsnių. Tam tinka ir kitos judėjimo formos.

7) Miegoti apie 7–8 valandas per parą, svarbu – nueiti miegoti ne vėliau kaip 23 valandą.

8) Per savaitę ne daugiau nei du kartus valgyti raudonos mėsos, geriau valgyti baltą mėsą. Amino rūgščių papildų, jei normaliai maitinatės, protingai sportuojate ir ilsitės, nerekomenduojama naudoti.

Mankšta

9) Ką bedarytumėte, bet per savaitę dvi dienas turite gerai pailsėti. Nebus gero poilsio, raumenys pradės atrofuotis.

10) Nerūkyti ir nepiktnaudžiauti alkoholiu, nes tai taip pat ardo raumenines skaidulas ir didina juose uždegiminius procesus.

11) Ir vos nepamiršau – dabartiniu metu pasirodė puikių tyrimų, kad pirtis padidina raumenyse kapiliarų ir mitochondrijų skaičių, mažina raumenų lokalius uždegimo židinius, t.y. gerina raumenų sveikatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)