Kaip greičiausiai numesti nereikalingus riebalus nuo talijos?“, - klausia skaitytoja Zita.

Jai pataria IMPULS sporto ir sveikatingų klubo vyr. treniruočių trenerė Agnė Mickevičiūtė-Butienė.

„Visada sakau, kad liemens išvaizdos atspindys yra Jūsų šaldytuvo turinys. Vadinasi, pirmiausiai reikia galvoti apie tai, ką valgote. Jei norite liekno liemens ir tvirto pilvo preso, labai svarbu nepersivalgyti vakarais. 

Taip pat būtina mažinti maisto porcijas, suvartojamų riebalų kiekį, o tada – sportuoti. Jei neišeina vienam namie, darykite tai su drauge ar apsilankykite sporto klube.

Trenerė Agnė Mickevičiūtė-Butienė
Pratimai, skirti pilvo presui, tvirtina pilvo raumenis, tačiau jie nedegina riebalų. Todėl būtina daryti ir cardio (širdies darbo) treniruotes. Šiam tikslui tinka ir bėgimas ar plaukimas. Norint ne tik gražiai atrodyti, bet ir įgyvendinti savo tikslus kartu su bendraminčiais, siūlau dalyvauti grupinėse, juosmens sričiai ir riebalų deginimui skirtose treniruotėse, tokiose kaip Fitness bike, Body combat, NTC, Zumba. Šios aktyvios treniruotės ne tik privers gerai išprakaituoti, bet ir suteiks geros nuotaikos. 

Norintiems palaikyti gerą fizinę formą rekomenduojama sportuoti bent triskart per savaitę, tačiau besitikintiems greitesnių ar akivaizdesnių rezultatų, galima ir dažniau“, - pataria specialistė.

3 pratimai, skirti liemens sričiai

1. Gulima ant nugaros, abi kojos pakeliamos aukštyn, o tuo metu nugarai tvirtai prispausta prie grindų (kilimėlio). Pečiai gali būti ir pakelti, ir nuleisti. Po vieną koją leidžiame žemyn, vis tokiame aukštyje, kad nugara išliktų prispausta. Koja turi būti išlaikoma kuo tiesiau. Siūlau taip padaryti tris kartus po 30 sekundžių, tada keisti koją.

2. Atremtis ant dilbių, kojos tiesios ir laikoma lenta – stuburas ir kaklas horizontalioje tiesioje linijoje, o visi kūno raumenys – įtempti. Bambą reikia traukti į save, o dubenį spausti žemyn. Taip dirba visas korpusas, nugara, pilvas bei šonai. Siūlau taip laikyti kuo ilgiau, tada daryti pertrauką ir taip kartoti tris kartus. Sekite laiką, kad po kelių dienų jau galėtumėte matyti rezultatą - ar išsilaikote vis ilgiau. 

3. Pratimas, skirtas šonams – atsigulame ant šono, dilbiu atsiremiame į grindis. Viršutinė koja šiek tiek atkišta į priekį, o laisva ranka pakeliama aukštyn. Tada dubenį keliame aukštyn-žemyn – 3 kartus po 15 pakilnojimų. Apsiverčiame ir tą patį darome ant kito šono.

„Tiek vyrams, tiek moterims grupiniuose užsiėmimuose taikomi vienodi pratimai. Vyrai nebent nori pasiimti didesnį svorį nei moterys, tačiau pratimų esmė nesikeičia. Tenka pastebėti, kad vyrai, atėję į intensyvias treniruotes, greičiau pavargsta, nes neturi ištvermės, tad pradžioje tenka padirbėti su tuo.

Liemuo yra viena problematiškiausių kūno vietų, kurios lieknėjimo programa prasideda ne sporto salėje, o virtuvėje. Tiesa, be specialių jėgos pratimų ir riebalų deginimo programos rezultatų tikėtis naivu“, - reziumuoja trenerė.

Dar turite energijos? Skirkite 5 minutes laiko šiems papildomiems pratimams:

Daugiau įdomių ir vertingų sveikatos, psichologijos naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje. Prisijunk ir apie viską sužinok pirmas!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)