„Remiantis savo praktika, sakyčiau, kad mažai kas turi visiškai sveiką stuburą. Manau, kad šiais laikais išlaikyti visiškai sveiką stuburą, yra be galo sunku. Mes natūraliai praradome sąlygas išlaikyti jį natūraliai geroje padėtyje. O didžiausia to priežastis yra natūralaus judesio stoka. Judesys nereiškia to, kad nueiname į sporto salę ir pakilnojame svarsčius. Mes prarandame natūralų judesį gamtoje“, – sako A. Papickas.

Kineziterapeutas pataria kuo daugiau vaikščioti ne miesto gatvėmis, o išvykti į gamtą, kalvotas vietas. „Galbūt net į medį įlipti“, – juokaudamas pataria medikas.

Algirdas Papickas

A. Papickas pataria nepamiršti judėti ne tik kojomis, tačiau į fizinę veiklą įtraukti rankas, stuburą ir kt.

„Kai mūsų kūnas neįpratęs gauti daug judesio, todėl, jei mes netikėtai 30 savo gyvenimo metais sugalvojame, kad mums reikia pradėti sportuoti, tai kūnas, negavęs pastovaus krūvio, pradėjus sportuoti jis naudoja ne visai tuos raumenis. Tai daro įtaką ir mūsų laikysenai, organizme įsijungia daug kompensacinių dalykų. Kūnas prisitaiko prie fizinio krūvio, bet tai nebūtinai bus sveikas judesys“, – pataria kineziterapeutas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)