Kaunietė Irena Brazauskaitė, anksčiau praradusi tikėjimą tapti lieknesne ir sveikesne, šiandien džiaugiasi atsikračiusi net 25-ių kilogramų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Laidoje „Sveikas rytojus“ moteris papasakojo savo istoriją. Ji teigė, kad su svorio problemomis ji kovojo nuo pat jaunų dienų.

„Didelis antsvoris sveikatai daro didelę žalą. Vienu metu jau galvojau, kad gali tekti atsisėsti net ir į invalido vežimėlį. Iš prigimties niekuomet nebuvau liekna kaip balerina. Jau mokyklos laikais susidūriau su sunkumais, patyčiomis. Spręsti svorio problemų tėvai veždavo mane į Kauną pas vieną profesorių“, – jaunystę prisiminė pašnekovė.

Irena atskleidė, kad bėgant metams didelis antsvoris išprovokavo ir sveikatos problemų atsiradimą.

„Bėgant metams tie kilogramai vis kaupėsi ir kaupėsi. Atsirado problemų sąnariuose. Pradėjau jausti skausmus, vos paeidavau. Žinoma, to ėjimo ir nebūdavo daug, nes skaudėdavo kojas“, – atviravo I. Brazauskaitė.

Anot moters, pokyčiams ją paskatino svarstyklėse pamatytas šokiruojantis skaičius. Tuo pačiu, ji visai netyčia rado informacijos apie mokslininko, vaistininko ir funkcinio maisto kūrėjo Manto Jakimavičiaus jau kuris laikas vystomą sveikatinimo projektą, kurio metu galima sužinoti, kaip teisingai elgtis su organizmu, jei kamuoja antsvoris ir sutrikęs virškinimas. Moteris ryžosi jame sudalyvauti.

„Vieną kartą aš užlipau ant svarstyklių ir pamačiau, kad svoris jau siekia 128 kilogramus. Tuomet supratau, kad jau reikia kažką su savimi daryti, tačiau laikytis dietų – ne išeitis, nes po jų papildomi kilogramai vis tiek sugrįžta. Jaunystėje skaičiuodavau kalorijas, bet kilogramai po to grįždavo dvigubai. Visuomet galvojau, kad mano amžiuje jau yra neįmanoma kažką pakeisti“, – pasakojo kaunietė.

Irena džiaugėsi, kad projekto dėka jai pavyko atsisakyti ir vienos didžiausių ją kamavusių priklausomybių.

„Kiekvieną dieną suvalgydavau torto ar saldumynų, o dabar pro juos galiu praeiti pro šalį. Dingo poreikis saldumynams, susitvarkė žarnyno veikla. Išmokau valgyti ne viską iš eilės“, – apie mitybos pokyčius kalbėjo I. Brazauskaitė.

Tačiau mitybos pokyčiai buvo ne vieninteliai, kurie pradžiugino moterį – ėmė kristi ir ilgai kamavę papildomi kilogramai.

„25 kilogramų atsikračiau per maždaug 8 mėnesius. Aplinkiniai džiaugėsi ir domėjosi, ar kažką iš vis valgau. Aš valgydavau, alkana niekuomet nevaikščiodavau. Mano pavyzdžiu pasekė ir mano kolegė, kuri atsikratė apie 20 kilogramų“, – pasakojo projekto dalyvė.

Su ištirpusiais kilogramais, anot Irenos, atėjo ir dar daugiau privalumų.

„Dar vienas svarbus pasikeitimas – spintoje atsirado kur kas mažesnio dydžio rūbų. Dabar tikrai norisi puoštis. Galiu vilkėti nebe lygaus sukirpimo plačius drabužius. Esu labai patenkinta“, – džiugesio neslėpė moteris.

Moteris pasakojo, kad metant svorį netrūko ir sunkumų, tačiau juos padėjo įveikti vienas labai svarbus ir paprastas dalykas, kurį patartų ir kitiems.

„Sunkiausia, turbūt, buvo atsisakyti saldumynų, tortų, pyragaičių, kuriuos be galo mėgau. Visuomet svarbu tikėti savimi. Manau, kad pasieksiu dar geresnių rezultatų. Norėčiau visiems palinkėti tikėti savimi, imtis veiksmų ir tuomet viskas pavyks“, – kalbėjo I. Brazauskaitė.

Funkcinio maisto kūrėjas, mokslininkas, vaistininkas Mantas Jakimavičius laidoje neslėpė džiaugsmo – jo projektas daugybei žmonių padėjo pasiekti išsvajotų pokyčių. Be to, projektas jau persikėlė ir už Lietuvos ribų.

Mantas Jakimavičius

„Man tikrai labai smagu, kad projektas plečiasi į Latviją. Pirmoje paskaitoje susirinko net 100 žmonių. Neslėpsiu, pradžioje, kaip ir Lietuvos renginiuose, žmonės į viską žiūrėjo gana įtariai. Tikriausiai dėl to, kad yra įpratę tokiuose renginiuose rasti labai daug komercinių dalykų, tačiau pirmiausiai aš noriu padėti žmonėms pasiekti savo rezultatų. Tai mane labai jaudina. Per savo paskaitas labai konkrečiai pasakoju, ką reikia daryti, norint kad svoris nukristų. Žinoma, kalbu ir apie mano sukurtą funkcinį maistą, kuris padeda tai padaryti. Kiekvienam apsilankiusiam dovanoju savo produkciją nemokamai“, – įspūdžiais dalinosi M. Jakimavičius.

Mokslininkas atskleidė, kokie žmonės dažniausiai yra pasiruošę priimti teikiamą pagalbą ir žinias.

„Lengviausia būna bendrauti su tais žmonėmis, kurie jau turi komplikacijų, pavyzdžiui, skundžiasi nutukimu. Jie jau yra sąmoningesni ir supranta, kad tas nutukimas, kuris pradžioje neturėjo jokių simptomų, be didesnio prakaitavimo ar prastesnės savijautos, dabar jau gali sukelti rimtesnių problemų. Prieš ateidami į projektą jie jau vertina savo sveikatą ir nori išspręsti tokias bėdas, kaip aukštas kraujospūdis, cholesterolis, II tipo diabeto užuomazgas“, – pasakojo farmacininkas.

Anot M. Jakimavičiaus, sveikatingumo projektas ne tik suteikia džiaugsmo matant gerėjančią žmonių sveikatą, bet ir pateikia malonių staigmenų.

„Šiemet stebime labai įdomias tendencijas. Tarp mano produktų vartotojų labai padaugėjo vyrų. Nors jie dažnai išlieka skeptiški, tačiau kai pamato savo draugių, žmonų rezultatus, jų pagerėjusią emocinę ir fizinę sveikatą – ateina pas mus“, – pasakojo mokslininkas.

Anot mokslininko, norint gerų rezultatų, reikia neskubėti.

„Man visada smagu, jeigu pacientai su mano produkto pagalba susitvarko žarnyno veiklą, tačiau norint atsikratyti papildomų kilogramų, reikia disciplinos. Tuomet ir bus galima pasiekti norimo rezultato. O kalbant apie žarnyno sveikatą, čia jau reikia nepavėluoti į traukinį. Reikia suprasti, kad žarnyno problemos yra lėtinės sveikatos problemos. Jas spręsti, gydyti yra sudėtinga. Tam reikia kantrybės ir laiko“, – pasakojo mokslininkas.

Laida – sekmadieniais, 12 val. per TV8 televiziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją