Bėgant metams antsvorio problema tampa vis opesnė. Dažnai keturiasdešimtmetės moterys būna nepatenkintos savo figūra.

Šonus ir antsvorį lemia gimdymas, mažiau aktyvus gyvenimo būdas, netinkama mityba, stresai ir miego problemos. Žinoma, yra daugybė priežasčių.

Tačiau verta prisiminti, kad 80 proc. jūsų kūno sudaro jūsų mityba.

Mitybos specialistė Lisa R. Young interviu žurnalui „Eat This, Not That“ paaiškina, kokie paprasti maisto produktai trukdo moterims numesti svorio po 40-ies.

Itin perdirbtas maistas

„Vyresnių nei 40 metų žmonių medžiagų apykaita lėtesnė. Ir labai svarbu žinoti informaciją apie maistą, kurį valgote, kad nevalgytumėte per daug itin perdirbtų maisto produktų“, – sakė Lisa.

Taigi, kokie yra šie maisto produktai? Į sąrašą įtraukti įvairūs užkandžiai ir traškučiai, greitasis maistas, dribsniai, pusfabrikačiai ir pan.

Užkandžius ir traškučius galima pakeisti riešutais, ankštinėmis daržovėmis ar džiovintais vaisiais, o vietoje greitojo maisto ir pusfabrikačių valgyti maistingą namuose paruoštą maistą.

Vaisių sultys

Sultys yra dar vienas sudėtingas dietos elementas. Jose paprastai būna daug cukraus, todėl net ir nedideli jų kiekiai daro poveikį organizmui.

„Blogiausia, kad vaisių sultys yra perdirbamos, todėl pašalinamos skaidulinės medžiagos. Dėl skaidulų trūkumo ir cukraus kiekio kraujyje gali padidėti cukraus kiekis, o tai gali lemti svorio augimą“, – sakė mitybos specialistė.

Sultis geriau pakeisti atšaldytomis žolelių arbatomis, vandeniu su citrina arba šviežiai spaustomis sultimis be pridėtinio cukraus.

Mažai skaidulų turintys maisto produktai

Duona, makaronai ir kietasis sūris suteikia sotumo jausmą, tačiau tuo jų nauda ir baigiasi.

Lisa R. Young sako, kad juos reikėtų valgyti saikingai.

Ypač reikėtų mažinti duonos ir kitų miltinių produktų kiekį, kad greičiau numestumėte svorio.