Jūsų vonios kambario įpročiai pasikeis

Be troškulio, pokyčiai tualete yra vieni pirmųjų simptomų, kuriuos galite pastebėti dehidratavę.

Šlapinsitės rečiau, o šlapimo spalva greičiausiai pasikeis nuo šviesiai geltonos – kuri rodo gerą hidrataciją – iki tamsesnės geltonos ar net gintarinės rudos spalvos.

Jei taip atsitinka, tai turėtų būti priminimas, kad laikas atsigerti.

Gali svaigti galva, skaudėti galvą ir jaustis nuovargį

Kai visą dieną negeriate vandens, galite pastebėti, kad jums svaigsta galva, skauda galvą arba jaučiate nuovargį, rašoma bestlifeonline.com.

Tai tik vienas iš būdų, kaip jūsų kūnas įspėja jus, kad jam reikia skysčių, kad galėtų tinkamai funkcionuoti.

Pasak Klivlendo klinikos, dehidratacijos sukeltą galvos skausmą paprastai galite sumažinti gerdami vandens, ilsėdamiesi ir vartodami nereceptinius skausmą malšinančius vaistus.

Tačiau galvos svaigimas gali reikšti rimtesnę problemą, sako jų ekspertai. Jei turite sunkios dehidratacijos požymių (tokių kaip sumišimas ar galvos svaigimas), nedelsdami kreipkitės į gydytoją.

Galite turėti problemų su akimis

Kai visą dieną negeriate vandens, taip pat galite pastebėti akių sveikatos ir regėjimo pokyčių.

Dehidratacija gali sukelti akių sausumą, akių nuovargį ir regėjimo problemas, tokias kaip dirginimas, per didelis ašarojimas, neryškus matymas ar svetimkūnio jausmas akyje. Nesant pakankamai ašarų akims maitinti, jos gali būti labiau linkusios į infekcijas.

Taip pat dehidratacija gali sukelti akių nuovargį, neryškų matymą, galvos skausmą ir dvigubą matymą.

Norint palengvinti šiuos simptomus, svarbu vartoti daug vandens ir naudoti drėkinamuosius akių lašus.

Galite būti jautresni karščiui

Karštomis dienomis nesugebėjimas gauti pakankamai vandens gali sukelti ūmų sveikatos sutrikimą. Viena iš rimčiausių problemų yra sumažėjęs jūsų organizmo gebėjimas reguliuoti vidinę temperatūrą.

Kai jūsų kūnas dehidratuotas, jis negali taip greitai išskirti šilumos, todėl kūnas perkaista ir ištinka šilumos smūgis.

Nors vandens gėrimas arba vėsesnės vietos paieška gali padėti sumažinti šilumos smūgio simptomus, kol laukiate pagalbos, jums reikės kreiptis į gydytoją.

Gali išsivystyti virškinimo problemos

Per dieną išgėrę mažai arba visai negėrę vandens, taip pat galite pastebėti, kad pradeda kentėti jūsų virškinamasis traktas.

Organizmui reikia vandens, kad tinkamai virškintų ir įsisavintų svarbias maistines medžiagas, todėl galite patirti virškinimo problemų, pavyzdžiui, vidurių užkietėjimą ar mėšlungį.

Lėtinė dehidratacija gali sukelti dar rimtesnių virškinamojo trakto problemų, įskaitant skrandžio opas, gastritą, rūgšties refliuksą ir kt.

Elektrolitų pusiausvyra bus sutrikusi

Mūsų kūnas daugiausia sudarytas iš vandens. Kai visą dieną negeriate vandens, galite rizikuoti, kad sutriks elektrolitų pusiausvyra.

Netekus skysčių, netenkate ir elektrolitų, tokių kaip natris, kalis ir magnis. Jie yra būtini nervų ir raumenų funkcijai, o jų trūkumas gali sukelti mėšlungį ir silpnumą.

Gali sutrikti kraujospūdis

Per dieną negeriant vandens taip pat gali sumažėti kraujo tūris, arba skysčių kiekis kraujagyslėse. Normalus kraujo tūris yra svarbus, nes jis leidžia kraujui pasiekti visus kūno audinius ir organus.

Net trumpalaikė dehidratacija gali sukelti kraujo tūrio sumažėjimą, dėl to gali svaigti galva, būti žemas kraujospūdis.

Kraštutiniais atvejais dehidratacija gali sukelti sumišimą, sąmonės praradimą ir net mirtį.