Daugeliu atvejų tabletės griebiamasi norint greitai numalšinti ugnį krūtinėje, o taip problema ne tik nesprendžiama – situacija dar pabloginama. Todėl A. Unikauskas sako, kad geriau yra rėmens nesukelti ir priduria, kad žinant priežastį, yra paprastų būdų, kaip rėmenį galima išvis užmiršti.

Dažniausiai deginimą krūtinėje žmonėms sukelia maistas.

„Ne visi maisto produktai, kurie sukelia deginimą krūtinėje, visiems yra vienodi. Jūs turite bent dvi savaites rašyti maisto dienoraštį, kad galėtumėt atskirti, kurie maisto produktai sukelia jums rėmenį. Tokie maisto produktai skirstomi į dvi dalis. Vieni suveikia ne iš karto: jų šalutinis poveikis gali pasireikšti tik po savaitės, kiti yra tokie aštrūs, kad patys pradeda graužti stemplę, dar nepatekę į skrandį“, – sako A. Unikauskas.

Kai kuriems deginimą krūtinėje sukelia netinkama kūno padėtis. Nemalonius pojūčius gali lemti ir kofeinas. Jis priverčia stemplės rauką atsipalaiduoti.

„Rėmens graužimą dažniausiai sukelia trys priežastys: maistas, miegas ir kofeinas“, – apibendrina A. Unikauskas. Svarbiausia, pasak jo, atpažinti savo rėmens tipą ir tuomet bus labai paprasta su juo kovoti arba visai jo atsikratyti.

Plačiau – laidos įraše.