Atsakymas: Nors vyrų seksualumas ir skiriasi nuo moteriškojo, panašu, kad posakis „nenaudosi – prarasi“ vienodai aktualus abiem lytims.

Vidutiniškai vyrai per naktį patiria nuo trijų iki penkių erekcijų, dar reikia pridėti seksualinės veiklos sukeltą erekciją.

„Mayo College of Medicine“ urologijos profesorius Ajay Nehra sako, kad erekcija labai svarbi varpos raumenų sveikatai, nes užtikrina reikiamą penio aprūpinimą deguonimi. Deguonis padeda pasirūpinti nervais, o tai reiškia, kad seksas – labai sveikas užsiėmimas.

Vieno Suomijos mokslininkų atlikto tyrimo metu nustatyta, kad bent kartą per savaitę besimylintys vyrai dvigubai mažiau rizikuoja patirti erekcijos sutrikimų nei tie, kurie seksu užsiima rečiau. Kalbant apie moteris, kuo dažniau mylimasi, tuo geriau stimuliuojama genitalijų kraujotaka.

Mainais galima džiaugtis didesne lubrikacija ir pagerėjusiu vaginos audinių elastingumu. Abu šie aspektai gerina seksualinę patirtį ir didina pasitenkinimą intymiu gyvenimu.

Nemažai mokslininkų teigia, jog šiuo atveju labai svarbus ir psichologinis elementas. Ilgą laiką gyvenant be sekso, natūraliai jo pradeda nesinorėti. Iš dalies taip nutinka dėl to, kad „išjungus seksualinius poreikius“, galima išvengti seksualinės frustracijos.

Kuo dažniau žmonės mylisi, tuo paprasčiausiai išlaikyti susidomėjimą fizine meile.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)