Jeigu norite sustangrinti kūną ar paprasčiausiai sulieknėti, svarbu atsikratyti riebalų. Šį tikslą galima pasiekti sumažinus suvartojamų kalorijų kiekį (organizmas turi jausti jų deficitą) bei reguliariai sportuojant.

Tačiau kaip dėl riebalų naikinimo konkrečioje vietoje? Keli ekspertai paaiškino, kad toks lieknėjimas yra neįmanomas.

„Riebalų atsikratymo esmė ta, jog reikalingas kalorijų deficitas tinkamai maitinantis ir sportas, – Express.co.uk sakė asmeninė trenerė Aroosha Nekonam. – Deja, nėra vieno tobulo pratimo riebalams deginti. Fizinis aktyvumas yra naudingas visam organizmui.“

Asmeninė trenerė pažymėjo, kad įrodyta, jog kai kurie pratimai padeda greičiau atsikratyti riebalų ir užtikrina ilgalaikį svorio mažėjimą.

„Įrodyta, kad darbas su svoriais yra naudingas mažinant riebalinį sluoksnį, išsaugojant ar auginant raumeninį audinį ir ilgą laiką išlaikant sumažėjusį svorį“, – paaiškino A. Nekonam.

Net ir neįžengus į sporto salę, galima būti fiziškai aktyviam – pakanka kasdienės veiklos. „Prieš keliaujant į sporto salę, yra vienas esminis dalykas kalbant apie riebalų atsikratymą, kurio laikytis mes patariame visiems savo klientams. Paprasčiausiai reikia daugiau judėti“, – sakė ji.

„Tad kiekvieną dieną ir kiekvieną savaitę didindami savo aktyvumo lygį už sporto salės ribų be jokių specialių pratimų– vaikščiodami, eidami apsipirkti, ką nors meistraudami ar žaisdami su vaikais – žmonės padidins savo bendrą energijos suvartojimą. Labai geras tikslas yra per dieną nueiti mažiausiai 10 tūkst. žingsnių“, – paaiškino A. Nekonam.

Jos teigimu, „kasdienis aktyvumas ir užsibrėžto žingsnių skaičius nuėjimas yra efektyvesnis būdas deginti kalorijas ir riebalus, nei kelis kartus per savaitę eiti į sporto salę, o likusį laiką sėdėti“, – sakė trenerė.

„Taigi, kasdienio fizinio aktyvumo didinimas ir progresinė darbo su svoriais programa (ir, žinoma, kalorijas kontroliuojanti dieta) padės maksimaliai išnaudoti riebalų deginimo potencialą ir greičiau sulaukti norimų rezultatų“, – sakė ji.

Trenerė rekomenduoja su svoriais dirbti tris kartus per savaitę. „Naudojant tinkamą svorį, tokie pratimai duos didžiausios naujos, jie skatina energijos suvartojimą ir raumenų darbą“, – sakė trenerė.

A. Nekonam ypač pataria tris pratimus:

Romėniška trauka

Smito staklėse užsidėkite norimus svorius ant štangos. Atsistokite šalia štangos, kojos pečių plotyje. Paimkite už štangos iš viršaus, rankos turėtų būti pečių plotyje. Suglauskite mentes ir nukelkite štangą nuo kablių. Štanga turi liestis šlaunų lygyje, stovėkite šiek tiek sulenkę kelius.

Smakras turi būti prispaustas prie kaklo, žvilgsnis – į grindis ir šiek tiek prieš save. Pradėkite leisti štangą, o klubus stumkite atgal, pamažu lenkdamiesi per juosmenį. Leisdami štangą, turite jausti įtampa pakinklinėse sausgyslėse.

Štangą turite leisti tiek, kiek galite stumti klubus atgal neriesdami nugaros arba nelenkdami kelių. Pasiekę tokią poziciją šiek tiek užfiksuokite, o vėliau grįžkite į pradinę poziciją ir įtempkite sėdmenų raumenis.

Kartokite norimą skaičių kartų.

Spaudimas pečiams su svarmenimis atsisėdus

Paimkite svarmenis. Atsisėskite ant suolelio, pasidėkite juos ant šlaunų. Kojomis tvirtai įsiremkite į žemę. Pečiai turi būti atremti į pakeliamą suolelio nugarėlę. Iškelkite svarmenis tiesiai virš alkūnių, rankas sulenkę per alkūnes sudarydami maždaug 45 laipsnių kampą.
Suglauskite mentes ir atkiškite krūtinę. Tai yra pradinė padėtis. Tuomet stumkite svarmenis į viršų, kol rankos visiškai išsities, o vėliau lėtai, kontroliuodami judesį, grįžkite į pradinę poziciją.
Įsivaizduokite, kad stumiate save nuo svarmenų, o ne svarmenis stumiate nuo savęs.

Kartokite norimą skaičių kartų.

Horizontali trauka atsisėdus

Atsisėskite treniruoklyje ir dviem rankomis suimkite prie lyno prikabintą rankeną. Sėdėkite kaip galima labiau išsitiesę, kojos turi remtis į atramas, keliai turi būti šiek tiek sulenkti.
Išlaikydami kūną stabilų, traukite rankeną pritraukdami alkūnes prie juosmens ir suglauskite mentes. Neleiskite alkūnėms eiti atgal taip toli, kad pečiai suktųsi į priekį ir vidų, o nugara išsiriestų.
Atlikę pirmą pratimo dalį, užfiksuokite ir suspauskite viršutinius nugaros raumenis, o tuomet lėtai, kontroliuodami judesį, grįžkite į pradinę padėtį.

Kartokite norimą skaičių kartų.

Jeigu darydami šį pratimą labiau jaučiate ne viršutinę nugaros dalį, o rankas, tuomet svoris jums yra per didelis. Sumažinkite svorį, kad atlikdami šį pratimą jaustumėte nugaros raumenų darbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)