Lietuvoje „Insanity“ treniruotes išpopuliarinęs Ignas Bakėjus pasakojo pirmąkart apie jas išgirdęs prieš ketverius metus. Nuo kelių entuziastų užgimusi programa šiandien jau pritraukia tūkstančius žmonių. I. Bakėjaus teigimu, viskas prasidėjo 2008 metais Amerikoje, kai buvo sukurta programa žmonėms, norintiems sportuoti namie. Kai kūrėjai pamatė, kad programa labai sėkminga ir pateisino lūkesčius, po 4 – 5 metų nusprendė plėstis tarptautiniu mastu ir didinti trenerių gretas.

„Pats apie šią programą išgirdau prieš 4 metus, išbandžiau ją ir prieš porą metų pravedžiau pirmąją treniruotę Lietuvoje. Galima sakyti, kad „Insanity“ pavadinimas Lietuvoje įsitvirtino mano dėka. Viskas prasidėjo nuo kelių žmonių, o dabar jau kalbame apie tūkstančius entuziastų.

Tai yra darbas su savo kūno svoriu. Išskirčiau įdomius intervalus – darai pusę minutės trunkančius pratimus, tada pusę minutės ilsiesi. Žmonės, sportuojantys pirmus kartus, trenerio nurodymu, daro pažeminto intensyvumo treniruotes, o sportuojantys ilgesnį laiką dirba anaerobiniame režime. Žmonėms, norintiems numesti svorio, intensyvios kardio treniruotės yra pats tinkamiausias būdas tai padaryti“, - sako treneris.

Jis neslepia, kad ši programa – tikrai iš sunkiųjų.

„Žmonės linkę tikėti, kad po nedidelio darbo bus rezultatai. Shaun T yra pasakęs: „Norėjau sukurti tokią programą, kuri būtų sunki, reikalaujanti daug fizinių ir mentalinių pastangų. Programa garantuoja gana greitus rezultatus. Tuo patikėjo 5 mln. žmonių visame pasaulyje. Be to, iš pradžių programa buvo be palengvinimų ir ją ne visi galėjo „pavežti“. Ilgainiui ji adaptuota platesnei auditorijai su palengvinimais, kuriuos žino sertifikuoti programos INSANITY instruktoriai.

Sunkiausi du mėnesiai gyvenime
Mes Lietuvoje taip pat programą pritaikėme taip, kad žmonės su minimaliu fiziniu pasiruošimu galėtų ją išmėginti. Per 2-3 savaites žmogaus organizmas pripranta prie krūvio ir tolygiai jį kelia, tai yra lūžio taškas, po kurio žmogus jau gali dar padidinti krūvį. Mums atrodė, kad programa yra per sunki ir žmonės bijos sportuoti pagal ją. Tačiau šiandien, kai visoje Lietuvoje turime sportuojančių apie 10 tūkst., suprantame, kad žmonėms reikia iššūkio, taip pat, kad jie tiki tuo, ką sakė Shaun T - rezultatai ateina su juodu darbu. Žmonės, kurie iki tol bandė lengvesnes sporto šakas ir negavo rezultatų, jau po pirmosios INSANITY treniruotės supranta, kad tai buvo tai, ko jie ieškojo“, - pasakojo I. Bakėjus.

Programa siūlo sportuoti 6 kartus per savaitę, vieną dieną paliekant poilsiui. Derinant tai kartu su subalansuota mityba ir geru poilsiu, per du mėnesius tikrai galima tikėtis gerų rezultatų.

„Žmogui reikia išsikelti sau sporto tikslus, turėti kuo įvairesnes treniruotes: jėgos, ištvermės, sprogstamosios jėgos, greičio, balanso, tempimo, Visa tai turi „Insanity“ programa - sportuojantysis gauna visa tai per 50 min. Mūsų tikslas, kad pas mus atėję žmonės susitvarkytų savo fizinę būklę ir pamiltų sportą“, - pripažino pašnekovas.

Tiesa, pradedantiesiems jis turi vieną svarbų patarimą – subalansuoti mitybą.

„Žmonės, tam tikrą laiką lankantys mūsų INSANITY treniruotes, pradeda domėtis ir klausti, kaip gali pagerinti savo mitybą arba ją subalansuoti. Dažnai susiduriame su problema, kad sportuojantieji per mažai valgo, ypač moterys . Aš, pavyzdžiui, išgeriu vaisių ir saulėgrąžų daigų glotnutį. Jo suteikiamos energijos pakanka ilgam“, - sakė I. Bakėjus.

Vienas „Insanity“ programos privalumų yra tai, kad žmogus gali treniruotis pats – užtenka telefono ar kompiuterio. Tačiau, I. Bakėjaus teigimu, šis sprendimas yra kiek rizikingas.

„Žmonėms, sportuojantiems namie, reikėtų nepersistengti. Būtinai padaryti apšilimą. Be to, bent jau iš pradžių būtų gerai sportuoti su žmogumi, kuris supranta šią programą, nes netaisyklingai darant pratimus galite patirti įvairių traumų. Atėjus į treniruotę pirmą kartą būtina pranešti treneriui, kad jūs esate naujokas, jums bus akcentuojami pratimų palengvinimai. Treniruotės pabaigoje yra būtini geri tempimo pratimai.“, - reziumavo treneris.

Visą informaciją apie „My Hero“ rasite čia ir čia.

O štai ir žymusis Shaun T ir garsioji „Insanity“ programa. Prakaitas žliaugia vien žiūrint?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)