Dabar žmonių didžiausiu priešu tapo cukrus, o mes pagaliau suvokėme, kad tam tikri riebalai (pavyzdžiui tie, kuriuos gauname suvartoję avokadų, riešutų ar alyvuogių aliejaus) iš tikrųjų yra mums naudingi, rašo „The Independent“.

Dabar vienas širdies chirurgas nusprendė paaiškinti visuomenei, kad yra ir labai daug maistingų produktų, kurie nėra 100 procentų sveiki.

Kardiologas, širdies chirurgas ir autoimuninių ligų ekspertas Stevenas Gundris teigia, kad dažniausiai produktai, kuriuose itin gausu maistinių medžiagų, sukelia daugiausiai virškinimo problemų.

Puslapiui „Mind Body Green“ S. Gundris aiškina, kad yra vienas labai konkretus augalų baltymas, kuris sukelia nemažai problemų mūsų viduriams, tai – lektinas.

„Šie maži baltymai gyvena tam tikruose augaluose ir veikia kaip gynybos mechanizmas, priversdami plėšrūną po valgio pasijusti nekaip“, – rašo jis.

Lektino galime rasti daugelyje maisto produktų: kvietiniuose miltuose, anakardžių riešutuose, ankštiniuose augaluose, baklažanuose, kukurūzuose, ruduosiuose ryžiuose, pomidoruose ir saulėgrąžų sėklose – taigi, taip, tai yra daugelis maisto produktų, kuriuos mes laikome sveikais.

Lektinas tai toks baltymų tipas (pažeidžiamas įvairių ligų, bakterijų ir virusų), kuris verčia angliavandenius (cukrų, krakmolą, skaidulas) susijungti ir netgi valgymo metu prisijungti prie tam tikrų jūsų kūno ląstelių,“ – paaiškino S. Gundris.

„Dažnai lektinas gali patekti tarp tam tikrų svarbių ląstelių. Kai tai atsitinka, organizmo reakcijos rezultatu paprastai tampa uždegimas ar kokia kita reakcija į toksiškumą, pavyzdžiui, pykinimas, viduriavimas, ar net vėmimas. Ląstelių komunikacijos sutrukdymas taip pat gali sukelti tokius simptomus kaip nuovargis ar atminties sutrikimai”, – sako jis.

S. Gundris mano, kad mes galime pagerinti savo sveikatą, sumažindami suvartojamo lektino kiekį.

Vietoj pilno grūdo duonos jis siūlo valgyti baltą duoną. Valgant pomidorus jis siūlo nulupti odą ir išimti sėklas. Taip pat S. Gundris pataria vengti konservuotų ar perdirbtų pupelių. Ir vietoje anakardžių (iš tikrųjų, jie yra sėklos, o ne riešutai) valgyti pekano, graikinius arba makadamijų riešutus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)