Plaukų ligų specialistė, „Hair clinic“ gydytoja dermatologė-trichologė Rasa Vankevičiūtė pasakojo, kad plaukai slinkdami atsinaujina, tad šis procesas yra būtinas.

Požymiai, kada plaukų slinkimas gali būti per gausus

Gydytojai uždavėme „Delfi“ skaitytojų atsiųstus klausimus.

Viena iš skaitytojų domėjosi, koks šepetyje liekančių plaukų kiekis yra signalas kreiptis į specialistus.

Pasak gydytojos, normalu, jei per dieną išslenka iki 100 plaukų, tačiau šie skaičiai yra ir individualūs, priklausantys nuo įvairių sveikatos ar aplinkos veiksnių. Pavyzdžiui, kaip dažnai plauname ir šukuojame plaukus, taip pat priklauso ir nuo pačių plaukų.

„Tarkim, šviesių trumpų plaukų savininkams sunku pastebėti, kiek konkrečiai plaukų išslenka per dieną, tačiau žmogus, kuris turi ilgus tamsius plaukus, juos pastebės daug geriau. Tad net pakeitus plaukų spalvą ar ilgį, pačiam įvertinti, ar išslenkančių plaukų kiekis yra normalus, ar jau reiktų sunerimti – gali būti sudėtinga“, – į klausimą atsakinėjo R. Vankevičiūtė.

Svarbiausia, kaip pasakojo gydytoja, atkreipti dėmesį, jei nerimas dėl padidėjusio, neįprastai gausaus plaukų slinkimo trunka ilgiau nei kelis mėnesius, atsiranda išplikusių plotų, akivaizdžiai sumažėja plaukų tankis ar pradeda matytis skalpo oda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją