Bonusas: šaltyje kalorijos dega labiau nei šiltame ore. Sportuodami lauke galite sudeginti maždaug nuo 250 iki 600 per valandą.

Štai keletas naudingiausių pratimų ir patarimai, kaip juos atlikti teisingai:

Rankos pečių plotyje ar net šiek tiek plačiau. Stengiamasi krūtinę priartinti prie skersinio kaip įmanoma arčiau, tuo tarpu alkūnės yra traukiamas sau prie šonų.

Lengvesnė prisitraukimo versija yra prie žemo skersinio, su kojom remiantis į žemę. Galima daryti išlaikant kojas tiesias arba sulenktas. Viso judesio metu, presas yra įtemptas, rankų padėtis yra plati, tikslas su krūtine priartėti prie skersinio.

Pratimo metu labiausiai apkraunami viršutinės ir vidurinės nugaros dalies raumenys, ypač platusis nugaros raumuo. Pratimą tikslinga atlikti orientuojantis į savo jėgas, t.y. iki raumeninio nuovargio ir tol kol pavyksta išlaikyti taisyklingą formą.

Rankos laikomos šiek tiek plačiau nei pečių plotis, o presas yra įtemptas viso judesio metu. Rankos juda lygiagrečiai korpuso (alkūnės visada arti kūno). Kuo žemiau atrama (skersinis), tuo sunkiau atlikti pratimą.

Pratimo metu stipriai apkraunami krūtinės ir žąsto raumenys. Pratimas atliekamas iki lengvo raumeninio nuovargio.

3. Stūmimas kojomis

Remiamasi visa pėda, nusileidžiama iki stataus kampo ties kelio sąnariu ir vėl išsistumiama į viršų. Sunkesnė versija yra atliekant pratimą su viena koja. Presas yra įtemptas, siekiant išvengti kompensacijos iš nugaros. Pratimo metu labiausiai apkraunamos zonos yra priekinė šlaunies dalis ir sėdmenys.

Pratimas atliekamas iki kol pasijaučia lengvas raumeninis nuovargis, tačiau pratimas neturėtų būti atliekamas jei judesys kelia diskomfortą ar skausmą.

4. Kojų pritraukimai

Dilbiais remiamasi į lygiagretes, pilvo presas yra įtempiamas prieš pradedant kelti kojas ir išlaikomas įtampoje viso pratimo metu. Pečius stengiamasi išlaikyti nuspaustus žemys (nesukelti link ausų). Kojos yra traukiamas kaip įmanoma arčiau prie krūtinės pakeliui jas sulenkiant. Sunkesnė versija yra atlikti kojų pritraukimą su ištiestomis kojomis.

Labiausiai apkraunamos zonos: pilvo presas, šlaunies lenkėjai. Pratimo metu neturėtų būti apkraunama apatinės nugaros dalis. Pratimas atliekamas iki raumeninio nuovargio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)