30 metų londonietis Joe Wicksas, dar vadinamas kūno treneriu, gali pasigirti daugiau nei vienu milijonu sekėjų „Instagrame“. Jis žada padėti žmonėms atsikratyti svorio ir sustiprėti per vos 90 dienų neatsisakant jokių maisto produktų ir nekankinant savo varginančiomis treniruotėmis.

Pasak J. Wickso, griežtos dietos, ar bet kokios „dietos“, ir nerealios sporto programos gali tik dar labiau pabloginti padėtį. Vietoj to, neseniai Amerikoje savo sveikos gyvensenos knygą „Lean in 15“ pristatęs J. Wicksas pataria susikurti tokią subalansuotą rutiną, kuri atitinka jūsų gyvenimo būdą, kad galėtumėte valgyti visus produktus, kurių reikia jūsų organizmui, mankštintis tik 15 minučių per dieną ir mėgautis savo mėgstamais patiekalais.

Kitais žodžiais tariant, galite pamiršti kalorijų skaičiavimą ir kasdienį svėrimąsi, kurį J. Wicksas vadina „liūdnu žingsniu“.

O kalbėdamas apie sportą tikras sporto fanatikas J. Wicksas pažymėjo, kad keturis ar penkis kartus per savaitę tereikia pasimankštinti ne daugiau nei 15 minučių, kad pamatytumėte ryškių pokyčių.

„Mano visa mitybos ir sporto filosofija remiasi tuo, kad mes neturime laiko valandų valandas tūnoti sporto salėje, – dienraščiui „The Daily Mail“ sakė J. Wicksas. – Retas kuris išgali samdytis asmeninį trenerį. Ne visi gali sau leisti vaikščioti į sporto klubą. Tačiau jeigu intensyviai treniruojatės, tikrai pasistengiate, galite deginti kalorijas visą dieną, nes svarbiausia yra ne tik treniruotė, bet ir kalorijų deginimas po jos. Šios itin intensyvios 15 minučių trukmės treniruotės padeda man išlikti lieknam, ypač tuomet, kai keliauju, nes mankštai reikia nedidelės erdvės.“

O kalbėdamas apie mitybą J. Wicksas ragina žmonės pamiršti įvairias greitai sužavinčias dietas ir griežtus mitybos planus. Nes daugelis ekstremalių lieknėjimo metodų gali turėti ilgalaikių neigiamų pasekmių organizmui, nors ir sužavės trumpalaikiais rezultatais.

„Dietos neveikia. Veikia gyvensenos pokyčiai, – pažymėjo jis. – Negalvokite, kad turite valandų valandas treniruotis, suvartoti mažytį kiekį kalorijų ar badauti arba gerti „riebalų degintojus“ ir maistą pakeisti kažkokiais kokteiliais. Šie dalykai yra nesveiki ir ilgai neveikia“, – sakė jis.

Vietoj ekstremalių dietų ir trumpalaikių mitybos planų, J. Wicksas siūlo žmonėms tik nežymiai pakeisti tai, kaip jie kasdien maitinasi. Laikantis lengviau įgyvendinamo plano nereikės jokių drastiškų pakeitimų.

I'm coming back to NYC soon 😁🇺🇸 #Leanin15

A photo posted by Joe Wicks #Leanin15 (@thebodycoach) on May 21, 2016 at 3:10am PDT

„Svarbiausia yra grįžti į virtuvę ir patiems gamintis maistą“, – teigia J. Wicksas. Gaminkitės pusryčius namie. Namie pasigamintus pietus neškitės į darbą. O jeigu vakare ir norėsite nueiti kur nors pavakarieniauti, protingai rinkitės maistą, pataria jis.

„Jeigu nuolat valgysite kavinėse ir restoranuose, bus sunku sulieknėti, – sako sveikos gyvensenos guru. – Gamintis maistą namie tikrai yra geriausias būdas. Tačiau tai nereiškia, kad negalite valgyti kavinėje ar restorane. Valgykite, kad jūsų kūnas gautų „degalų“. Nevalgykite per mažai, nevalgykite kaip triušis. Valgykite pakankamai baltymų ir angliavandenių. Mūsų organizmui reikia energijos, kad degintų riebalus.“

Ir svarbiausia, pabrėžia J. Wicksas, nereikia jokios drastiško maisto ribojimo, jeigu žmogus reguliariai ir intensyviai sportuos po 15 minučių per dieną. Tuomet toks žmogus galės valgyti, ką tik nori, ar tai būtų šokoladas ar koks pavienis alaus bokalas.

„Svarbiausia yra intensyviai ir nuosekliai sportuoti. Tai turi tapti ilgalaikiu gyvensenos pokyčiu. Negali tiesiog kelias dienas pabadauti ir tikėtis ilgalaikių rezultatų. Nėra greito būdo atsikratyti riebalų. Būtina tinkamai maitintis ir reguliariai trumpai, bet intensyviai mankštintis. Geriausia yra intensyvias treniruotes derinti su svorių kilnojimu, nes tai padės užsiauginti liesus raumenis. O kuo liesesni raumenys, tuo labiau padidėja medžiagų apykaita, o tai leis deginti daugiau kalorijų ilsintis“, – paaiškino J. Wicksas.

Tokia J. Wickso filosofija patinka daugeliui. Specialų internetinį jo 90 dienų svorio metimo planą jau užsisakė daugiau nei 90 000 žmonių. Neseniai vieno interviu metu J. Wicksas prasitarė, kad dabar per mėnesį uždirba daugiau nei 1,4 mln. JAV dolerių.

„Niekada nemaniau, kad galima užsidirbti iš „Instagramo“. Tiesiog norėjau padėti žmonėms“, – sakė jis.

J. Wicksas „Instagrame“ dažnai dalijasi ne tik savo klientų, bet ir savo pažangą demonstruojančiomis nuotraukomis. Neseniai jis paskelbė spalį ir balandį darytas savo nuotraukas, kad įrodytų, jog jo „Lean in 15“ planas tikrai veikia.

„Veiklos dabar turiu daugiau nei bet kada. Tačiau vis tiek randu laiko savo trumpoms, bet intensyvioms treniruotėms“, – pabrėžė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)