Pateikiame knygos ištrauką:

Vėžinių ląstelių turi kiekvienas žmogus, bet paprastai imuninė sistema susitvarko su pakitusiomis ląstelėmis ir neleidžia joms daugintis.

Deja, kartais šis apsauginis mechanizmas gali nesuveikti dėl įvairių priežasčių.

Imuninė sistema nusilpsta dėl streso, greito gyvenimo būdo, blogai suvirškinto maisto.

Visų piktybinių navikų atsiradimą lemia nusilpęs imuninės sistemos budrumas, kai organizmas nustoja skirti normalią ląstelę nuo pakitusios. Imuninė sistema turėtų pasikviesti į pagalbą mūsų kraujo ląstelės makrofagus, kurie atpažintų ir sunaikintų vėžinę ląstelę.

Nusilpus imunitetui, tam tikro audinio pakitusios ląstelės pradeda nevaldomai daugintis, todėl susidaro perteklinė audinio masė. Šis perteklinis audinys vadinamas augliu, jis gali būti gerybinis arba piktybinis. Gerybiniai augliai organizme neišplinta, o piktybinių auglių ląstelės skverbiasi į aplinkinius audinius ir organus, patenka į kraujotaką ir limfinę sistemą. Šitaip vėžys išplinta, susiformuoja metastazės.

Nors vėžys klastinga liga, bet tai dar nėra mirties nuosprendis. Susirgęs žmogus turi įdėti nemažai
pastangų, tačiau rimtai ir laiku gydant pirmos bei antros stadijos vėžį liga dažnai atsitraukia. Svarbiausia, kad žmogus nesudarytų sąlygų ligai atsinaujinti. Kiek sudėtingesnis trečios stadijos naviko gydymas, bet laiku susigriebus ir tokiu atveju galima daug padaryti.

Saugantis vėžio reikia rūpintis, kad organizmas būtų stiprus. Šito neužmirškime ir nuolatos aprūpinkime imuninę sistemą „statybinėmis medžiagomis“. Imuninei sistemai reikia baltymų, riebalų rūgščių, kad mūsų genams vadovaujant imuninės ląstelės apgintų organizmą nuo antigenų – svetimų, blogų baltyminių, riebalinių, angliavandeninių medžiagų. Taip pat virusų, bakterijų, vėžio ląstelių.

Iš viso pasaulio perkame imuniteto stimuliatorius, bet užmirštame pamaitinti pačias mūsų kūno ląsteles, – kad jos nepristigtų statybinių medžiagų, kad gebėtų gintis nuo vėžinių ląstelių ir šias nužudytų. Svarbu jų nepražiūrėti.

Imuninės sistemos ląstelės, nestokodamos reikalingų medžiagų, privers kraują pasigaminti monocitų, kovojančių su organizmą pažeidusiais ligų sukėlėjais. Monocitai naikina, tiesiog suryja į organizmą prasibrovusias kenksmingas bakterijas, geba žudyti pakitusias, užkrėstas virusais ar navikines ląsteles, taip pat išskiria cheminių medžiagų, kurios reguliuoja imuninės sistemos veiklą.

Jeigu iš JAV ar Anglijos perkame tik bizūną imuninei ląstelei – maisto papildus – ir neleidžiame jai pasigaminti medžiagų, reikalingų vėžinėms ląstelėms sunaikinti, mūsų imuninė sistema tampa niekam verta.

Tad gydomam pacientui pirmoji užduotis yra tokia – stiprinti imunitetą.

Bet, prieš pradėdami tuo rūpintis, paprašykite gydytojo atlikti imunologinį tyrimą ir tik tada reguliuokite imuninę sistemą, jei reikia.

Imuniteto stiprintojai

Imunitetą stiprinančiomis savybėmis pasižyminčių veikliųjų medžiagų sąrašas – nemenkas.

Pats tobuliausias pagalbininkas vėžinius genus paveldėjusiems žmonėms yra selenas. Žmogaus organizme yra 25–30 skirtingų nuo seleno priklausomų fermentų, atsakingų už ląstelių apsaugą, imuninę sistemą, skydliaukės veiklą ir kitas gyvybines funkcijas. Selenas neleidžia genams elgtis, kaip jie nori, – perduoti informaciją, užkrėsti pavargusias ląsteles.

Seleno yra įvairiose augalinėse kultūrose, bene daugiausia šio mikroelemento galima gauti iš jūrų gėrybių ir mėsos, kepenų, kiaušinių, pieno produktų, grūdų, riešutų, saulėgrąžų, linų sėmenų, česnakų, svogūnų, alyvuogių aliejaus.

Vitaminas C apsaugo ląsteles nuo neigiamo patogeninio mikroorganizmų poveikio, todėl padeda išvengti peršalimo ligų, gerina bendrą organizmo būklę ir suteikia žvalumo.

Viena iš itin veiksmingų, šiuolaikinio mokslo atrastų pagalbinių priemonių onkologiniams ligoniams – enzimai. Tai sudėtinės organinės medžiagos, turinčios daugiau nei 20 aminorūgščių, jos susidaro gyvųjų ląstelių viduje. Enzimai svarbūs organizme vykstantiems gyvybiniams procesams.

Bičių duonelė

Ypač veiksmingas enzimas, padedantis vėžiu sergantiems ligoniams, yra bromelainas – natūralus ananasų ekstraktas. Bromelainas aptinka pasislėpusią vėžinę G3 ląstelę ir ją „atiduoda“ imunitetui. Dėl savo veiksmingumo, saugumo, dar ir dėl to, kad neturi šalutinio poveikio, šis enzimas užsitarnavo pacientų pripažinimą kaip fitoterapinis vaistas. Be daugelio kitų savybių, bromelainas gerai veikia vėžiu sergančius pacientus: stabdo metastazių plitimą. Atliekant tyrimus buvo pastebėta, kad bromelainas sumažina vėžinių ląstelių pajėgumą migruoti tarpląsteliniame sluoksnyje ir slopina jų augimą. Taigi, remiantis farmakologinių tyrimų rezultatais, bromelainą galima siūlyti sergantiesiems vėžiu kaip papildomą geriamąjį vaistą. Be to, jis puikiai tinka kaip papildoma chemoterapijos priemonė, nes sumažina šalutinį vaistų poveikį ir pagerina gyvenimo kokybę. Kai gydoma radioterapiškai, bromelainas sumažina uždegimą ir tinimą, o chirurgai jį vertina dėl to, kad mažina tinimą ir leidžia lengviau gyti žaizdoms.

Klinikinių tyrimų rezultatai įrodė bromelaino, kaip savarankiško preparato, veiksmingumą ir patvirtino jo derinį su kitais medikamentais.

Su bičių duonele gauname 24 aminorūgštis. Tai nuostabi statybinė medžiaga kaulų čiulpams.

Išgirdus onkologinę diagnozę, organizmą reikia aprūpinti polinesočiosiomis riebalų rūgštimis omega-3, omega-6 ir omega-9, aminorūgštimis, kurios yra geriausios organizmo maitintojos. Jų yra augaluose, žiedadulkėse ir ypač bičių duonelėje. Bičių duonelė – tai bičių seilėmis apvoliotos žiedadulkės. Jų pektininiai apvalkalėliai suardyti – šitaip bitės žiemai paruošia baltymus. Su bičių duonele gauname 24 aminorūgštis. Tai nuostabi statybinė medžiaga kaulų čiulpams, kuriuose subręsta limfocitai (baltųjų kraujo ląstelių, t. y. leukocitų, rūšis), kovojantys su bakterinėmis, virusinėmis infekcijomis ir naikinantys virusais užkrėstas bei vėžines organizmo ląsteles.

Jūrų kopūstuose apskritai galime rasti visus Mendelejevo lentelės elementus.

Šaltalankių aliejuje yra daug naudingų karotenoidų.

Organizmas nepristigs būtiniausių medžiagų – baltymų, jeigu valgysite mėsą. Dvidešimt pagrindinių fermentų žarnyne virškina ir skaido mėsą į sudedamąsias dalis. Tokia tarnystė organizmui išeina į naudą, kai jam parūpiname būtiniausių medžiagų.

Vis dažniau siūloma imunitetą stiprinti augalinėmis, homeopatinėmis priemonėmis. Augalų veikliosios medžiagos gali stiprinti organizmą, aktyvinti jo sistemų darbą.

PATARIMAS

Iki 70 kg sveriančiam žmogui bičių duonelės dera suvalgyti 2 valgomuosius šaukštus per dieną, sveriantiems iki 90 kg – 4 šaukštus. Jeigu sveriate daugiau kaip 100 kg, per dieną reikės suvartoti 5–6 šaukštus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)