„Mes randamės ganėtinai šiaurės krašte – tai yra kraštas, kuriame yra mažai saulės. Taigi mūsų užaugintos daržovės vienareikšmiškai šviežios, augintos Lietuvoje ir tiekiamos mūsų rinkoje, yra vertingiausios, lyginant su visų kraštų, atvežtų iš pirmų, antrų, trečių šalių. Čia yra vienareikšmiška tiesa“,- laidoje „Žvilgsnis“ sakė J. Dobravolskienė.

Ji pažymi, kad visgi pavasarinė daržovė maistingumu neprilygs vasaros pabaigos – rudeninei daržovei:

„Pavasarinė daržovė, auginta natūraliame grunte, rankoviniu būdu, papildant atitinkamomis mineralinėmis ir kitomis, reikalingomis augimui, medžiagomis, negali prilygti tai daržovei, kuri užauga pas mus rudeniop rugpjūčio ir rugsėjo mėnesį“, - sakė ji.

J. Dobravolskienė taip pat nurodo, kad lietuviškų daržovių derlius trunka trumpai, tad nieko tokio blogo yra vartoti ir importines daržoves:

„Mūsų Lietuvos derlius tokių gendančių ir greitai pasibaigiančių daržovių kaip pomidorai, agurkai, lapinės salotas trunka labai trumpai ir baigiasi apie spalio mėnesį, geriausiu atveju šiltnamyje galima išlaikyti iki lapkričio mėnesio. Taigi aš visiškai neatmesčiau tos galimybės naudoti, pirkti daržoves, perkamas mūsų rinkoje, patikrintoje rinkoje, ir taip nedaryti žalos savo sveikatai“, - kalbėjo dietologė.

Jos teigimu, ir atvežtines daržoves pirkti reikia, tačiau reikia domėtis, iš kur jos atvežtos, kokios šalys yra patikimiausios – tai skelbiama Valstybinės veterinarijos tarnybos tinklalapyje.

J. Dobravolskienė pažymi, kad reikia kuo įvairesnio asortimento – tad ir ispaniškas pomidoras, ne kiekvieną dieną ir ne vien tik jis, tinka.

Visą laidos „Žvilgsnis“ įrašą klausykite čia.

Daugiau įdomių ir vertingų sveikatos, psichologijos naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje. Prisijunk ir apie viską sužinok pirmas!