31 metų Victoria Szomolanyi susirgo depresija ir priaugo daug svorio po to, kai mirė jos dviem mėnesiais anksčiau gimę identiški dvyniai berniukai, kurie gyveno tik 24 valandas. Iš pradžių Croydone, pietinėje Londono dalyje gyvenanti ir mokytojo padėjėja dirbanti moteris sutelkė savo dėmesį į darbą, kad susidorotų su netektimi.

Tačiau bėgant metams širdgėlą ji malšino maistu, todėl pamažu priaugo nemažai svorio. Viskas pasikeitė, kai ji pamatė savo nuotrauką su bikiniu, kuri buvo padaryta jai atostogaujant Ispanijoje kartu su vaikais – aštuonerių metų Torresu ir šešiamete Lexie. Victoria suprato, kad apsileido ir kad atėjo laikas pokyčiams.

Pasiryžusi keisti savo gyvenimą ji užsiregistravo pusmaratoniui ir ėmė intensyviai mankštintis namuose. Vos per aštuonis mėnesius ji atsikratė 19 kilogramų ir išsitreniravo įspūdingą presą net neįkėlusi kojos į sporto salę.

Jos svoris sumažėjo nuo 82 kg iki 60 kg, o drabužių dydis sumažėjo nuo 14 iki šešto.

„Netekau savo dvynių beveik prieš 11 metų ir ta diena pakeitė mano gyvenimą. Mano santykiai nutrūko dėl to, kas įvyko. Svoris ėmė augti, buvau prislėgta. Išėjau į darbą praėjus vos trims savaitėms po berniukų mirties, nes norėjau prasiblaškyti. Žinojau, kad turiu toliau gyventi“, – pasakojo Victoria.

Victoria Szomolanyi

„Labai ilgai apsimetinėjau, kad esu stipri. Tačiau 2014 metų rugpjūtį, kai pamačiau savo nuotrauką, mane lyg žaibas trenkė. Ta nuotrauka buvo paskutinis šiaudas. Atrodžiau siaubingai. Pamenu, kad jaučiausi tarsi duobėje, apimta depresijos“, – sakė moteris.

V. Szomolanyi buvo 20 metų ir ji buvo septintą mėnesį nėščia, kai prasidėjo gimdymas. Dvynukai – Masonas ir Tyleris – gimė gyvi ir ji galėjo juos palaikyti. Deja, jie mirė po 24 valandų.

Moteris pasakojo, kad ją ištiko šokas ir jį viską jautė ir matė lyg per miglą: ji matė žmones, tačiau net negirdėjo, ką jie kalba. „Dvynių praradimas mane pakeitė“, – sakė ji.

„Nusprendžiau galvoti, kad nebuvo mano laikas ir nebuvo jų laikas. Tiesiog taip buvo lemta ir kad viskam yra priežastis. Pasinaudojau tuo, kad tapčiau geresniu žmogumi. Net ir dabar būna dienų, kai verkiu. Tačiau mėginu išlikti optimistė“, – sakė V. Szomolanyi.

Grįžusi į JK iš Ispanijos, kur pamatė save nuotraukoje, paskatinusioje ją keistis, V. Szomolanyi užsiregistravo bėgti pusmaratonį Londono rytiniame Hackney rajone ir ėmė įnirtingai treniruotis. Ir per šaltį ir lyjant lietui ji penkis kartus per savaitę nubėgdavo po tris-penkias mylias.

„Bėgdavau viena, tačiau mano protas tarsi atsiverdavo pasauliui, ir jaučiausi laimingesnė“, – sakė ji.

Neišgalėdama mokėti už sporto klubo abonementą V. Szomolanyi ėmė intensyviai treniruotis namie žiūrėdama treniruočių vaizdo įrašus „YouTube“ puslapyje. Ir šio režimo ji laikosi iki šiol. Per dieną jie gali mankštintis nuo 20 minučių iki kelių valandų keturis kartus per savaitę.

2015 metų gegužę V. Szomolanyi nubėgo minėtą pusmaratonį ir organizacijai „Diabetes UK“ surinko 1000 svarų. Šią organizaciją ji pasirinko todėl, kad jos 28 brolis Jamesas serga diabetu.

Nuo tada ji mažiau bėgioja, o daugiau dėmesio skiria sunkumų kilnojimui. Ji taip pat sveikai maitinasi: renkasi liesą mėsą, žuvį, daržoves. V. Szomolanyi nori įkvėpti kitus žmones, jog nereikia leisti pinigų, kad būtum sveikas. Šiuo metu ji taip pat rengiasi tapti asmenine trenere.

Beje, ji vis dar turi tą nuotrauką, kuri paskatino ją keistis, kad ši jai primintų, jog „niekada tokia vėl netapčiau“.

„Sportas padeda man eiti tiesiu keliu. Mane motyvuoja mano vaikai. Tai darau dėl jų. Noriu būti sveika mama. Tai buvo ilga kelionė, tačiau dabar jaučiuosi puikiai. Pasitikiu savimi ir noriu įkvėpti kitus žmones, kad jie pajustų, jog yra šviesa tunelio gale“, – sakė V. Szomolanyi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)