27 metų Jessanyn Stanley pripažįsta, kad jos figūra nėra tokia, kokią paprastai įsivaizduoja žmonės, išgirdę apie jogos mokytoją. Tačiau tai jos nestabdo: atvirkščiai, suteikia daugiau išskirtinumo, rašo dailymail.co.uk. 

Dabar, kai socialinėje žiniasklaidoje turi gausų gerbėjų būrį, Jessamyn trokšta įkvėpti ir kitus, neturinčius lieknos figūros. Apkūnius žmones ji ragina daryti lankstumo pratimus ir užuot klausus savęs „Kaip aš atrodau?“, užduoti sau klausimą „Kaip aš jaučiuosi?“.

Dabar moteris yra sertifikuota jogos mokytoja, bet ji ne visada žavėjosi jogos gyvenimo būdu. Kai jos teta supažindino ją su Bikramo joga, dar vadinama karštąja joga, tuomet dar vidurinę mokyklą lankiusi paauglė pradėjo jos nekęsti ir tapo „užkietėjusia antijoge“. 

Tačiau viskas pasikeitė, kai paskutinėje klasėje viena draugė įtikino ją pasinaudoti vienu reklaminiu pasiūlymu, pagal kurį vieną mėnesį nemokamai buvo galima lankyti užsiėmimus kitoje Bikramo jogos studijoje. 

„Mane suintrigavo, kokį pasitenkinimą savimi gali teikti ši praktika, - rašė ji savo tinklaraštyje. – Skirtingai negu kitos fizinės veiklos, joga pažadino mano dvasinį smalsumą, nors ir buvau prie fizinių galimybių ribos“. 

Joga taip pradėjo jai patikti, kad ji su minėta jogos studija susitarė, kad padės ją prižiūrėti mainais į nemokamus užsiėmimus.

„Taip gera kažką tobulinti. Regėti lėtą pažangą ir jausti džiaugsmą, kad pasiekei mažus tikslus“, - rašė ji internete, tobulindama savo įgūdžius. 

Ji toliau darydavo tokias jogos pozas kaip stovėjimas aukštyn kojomis ant dilbių ar šoninės lentos poza, pastebėdama, kad su laiku tapo kur kas lankstesnė. 

Ji pradėjo justi ir teigiamą poveikį sveikatai. Nors Jessamyn nesekė savo kūno svorio, jos raumenys tapo ryškesni, pagerėjo ištvermė, laikysena, atslūgo nugaros skausmai, palengvėjo kvėpavimas. 

Galiausiai Raleigh – Durhamo rajone ji pradėjo organizuoti savo pačios jogos kursus, o tiems, kurie gyveno toliau, ji dalijo patarimus internetu, pradėjo rašyti savo tinklaraštį ir skelbti nuotraukas. Dabar tinkle „Instagram“ ji turi 59 tūkst. sekėjų. 

Ji tapo tokia populiari, kad net įgijo rėmėjų, kurių produktus vilki per savo fotosesijas socialinei žiniasklaidai.

Pozityviai į savo kūną žvelgianti moteris trokšta, kad kiti žmonės nuo jogos jaustų tokį patį pasitenkinimo jausmą, kaip ir ji, ir nesivaržytų savo figūros apimčių. 

„Žinau, kad gali būti baugu lankyti jogos užsiėmimus, jeigu esi naujokas ir ypač apkūnus naujokas“, - rašo ji savo tinklaraštyje, ragindama savo skaitytojus nepasiduoti po pirmosios pamokos. Reikia mažiausiai savaitės, kad kūnas priprastų prie naujos veiklos“, - pažymi ji. 

Ji taip pat ragina ignoruoti įžūliai spoksančius žmones. Per vieną interviu „The Cut“ ji sakė gaunanti žinučių iš apkūnių žmonių, kurie nedrįsta užsiimti joga, nes į juos spoksos kiti. Savo atsakymo ji nevyniojo į vatą. 

„Visada sakau: „Taip, jie į jus spoksos“. Tiesiog tokia realybė. Vienintelis dalykas, kurį galite kontroliuoti, tai yra jūsų reakcija į tokį spoksojimą“, - sakė Jessamyn.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)