Štai keletas produktų, kuriuos vertėtų įtraukti į maisto racioną. 

Kuo naudingos? 

Vyšnių sudėtyje gausu antioksidantų. 

Šios uogos mažina uždegimą, gerina miego kokybę ir padeda atgauti jėgas sportuojantiems.
Atlikti tyrimai rodo, kad vyšnios gali padėti mažinti po treniruočių jaučiamus nepatogumus – raumenų skausmą, uždegimą ir silpnumą. 

Kuo naudingi? 

Avokadai – tai ne tik pagrindinis gvakamolės ingredientas. Avokadai – labai populiarus produktas ir panašu, kad iš tiesų tokios šlovės jie yra verti. 

Avokadai – sveikų, mononesočiųjų riebalų rūgščių šaltinis, mažinantis blogojo cholesterolio kiekį kraujyje ir tokiu būdu mažinantis širdies smūgio ir infarkto riziką. 

Pastaruoju metu atlikti tyrimai parodė, kad per dieną suvalgant vos vieną avokadą blogojo cholesterolio kiekis sumažinamas labiau nei taikant mažai ar vidutinį riebalų kiekį turinčią dietą ir nevalgant avokadų. 

Šlapios spanguolės
Kuo naudingos? 

Daugeliui žinoma, kad spanguolės naudojamos šlapimo takų infekcijoms gydyti. 

Vis dėlto atlikti tyrimai parodė, kad šios uogos turi kur kas daugiau naudingų savybių: stipriną širdį, padeda išvengti tam tikrų vėžio rūšių, gerina burnos ertmės būklę, o taip pat slopina infekcijas. 

Šių uogų naudą sveikatai garantuoja polifenoliai, kurių gausu šiose mažytėse raudonose uogose. 

Įrodyta, kad polifenoliai turi antioksidantų ir pasižymi priešuždegiminėmis ir priešmikrobinėmis savybėmis. 

Vis dėlto patariama atkreipti dėmesį į tai, kaip šios uogos yra vartojamos, nes spanguolių sultyse ir šių uogų sulčių gaminamuose gėrimuose gausu cukraus

Kuo naudingos? 

Dėl didelio antioksidantų, vitaminų ir mineralų kiekio šilauogės gerina sveikatos būklę: stiprina širdį, padeda išvengti vėžio, gerina smegenų veiklą ir stiprina akis. 

Lyg to dar būtų maža, atlikti tyrimai rodo, kad šilauogėse esantys antioksidantai lėtina senėjimo procesus. Taigi šios uogos – pigesnė alternatyva senėjimą stabdantiems kremams. 

Kuo naudingos? 

Visi puikiai žinome, kad moliūgai yra labai maistingi, tačiau kur kas maistingesnės yra moliūgų sėklos. 

Moliūgų sėklose gausu baltymų, mangano, magnio, fosforo, cinko. Pastarasis itin svarbus imunitetui, ląstelių augimui ir dalijimuisi, miegui, nuotaikai, akims ir odai. 

Nieko keisto, kad moliūgų sėklos vadinamos supersėklomis

Šių mažyčių sėklų sauja – puikus maistingas užkandis. Be to, šių sėklų galima berti į košę – taip padidinsite košės maistingumą.

Kuo naudingos? 

Šios sėklos pastaraisiais metais labai išpopuliarėjo. Tai neturėtų stebinti, nes chia sėklose gausu maistingųjų medžiagų, o kalorijų jos turi mažai. 

Šios sėklos – puikus antioksidantų, skaidulų ir mineralų, o taip pat ir omega-3 rūgščių šaltinis, nors šios iš chia sėklų gaunamos rūgštys įsisavinamos sunkiau nei iš žuvies. Be to, šiose sėklose kalcio daugiau nei piene.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)