Tiesą sakant, visos šios procedūros nėra baisios, bet siaubingai naudingos. Mes išsklaidysime populiariausių sanatorinio gydymo procedūrų abejones, rašoma „Eglės sanatorijos“ pranešime žiniasklaidai:

1. Dujų injekcijos

Dujų injekcijos – skamba vis dar neįprastai, nors procedūra atsirado toli gražu ne vakar. Galbūt skaitant pavadinimą prieš akis jau iškilo vaizdelis iš Tarantino filmų, tačiau iš tikrųjų, nėra ko baimintis. Patyręs gydytojas specialiu aparatu po oda suleidžia išvalytą CO2, o jau tada – viskas paprasta.

Dujų injekcijos

Kraujo tekėjimas įjungia teisingus gynybinius mechanizmus – ir sudie, skausme, sveikas, gydyme ir sergančių sąnarių bei raumenų reabilitacija! Žinoma, tai labai supaprastintas procedūros aprašymas. Tiesą sakant, viskas yra daug sudėtingiau, su protingomis biocheminėmis formulėmis ir sudėtingais medicininiais terminais, o ligų, kurias galima išgydyti, sąrašas užima visą puslapį.

2. Žarnyno dušas

Mes žinome, ką jūs pasakysite. Nors ir nebaisu, tačiau savanoriškai darytis klizmos niekas nenori. Pirma, žarnyno dušas ir klizma nėra vienas ir tas pats. Ir antra, vieną kartą išbandę šią unikalią procedūrą, klientai vėliau ją tikrai pakartos.

Taip, galbūt tai nėra pati maloniausia procedūra, tačiau lengvumo jausmo ir apsivalymo po jos palyginti negalima su niekuo. Jei klientė ar klientas tiesiogine prasme plazda sanatorijos koridoriais su paslaptinga šypsena veide, didelė tikimybė, kad tai yra žarnyno dušo nuopelnas.

Sanatorija

Žarnyno dušas su mineraliniu vandeniu tiesiogine to žodžio prasme daro stebuklus: ne veltui jis vadinamas giluminiu organizmo valymu. Ši procedūra stimuliuoja virškinimo organus, imuninę sistemą, refleksines zonas, šalina toksinus, malšina uždegimus ir atstato normalų žarnyno dydį (o tokiu būdu atsikratysite atsiradusio pilvuko). Svarbiausia atsiminti, kad visas procedūras turi atlikti kvalifikuotas specialistas.

3. Gilus užšaldymas

Žinote, kaip kas trečiame veiksmo filme herojai būna uždaromi į šaldiklį, su siaubu stebime, kaip pagrindinės herojės nosis pasidengia šerkšnu, o lūpos pamėlynuoja. Dabar pagalvokite apie procedūrą, kurios metu turite įeiti į kambarį, kurio temperatūra yra maždaug nuo -100°C iki -140°C.

Gilus užšaldymas

Baugu? Ne, tai labai naudinga, o skystos azoto dujos neleidžia sušalti itin žemoje temperatūroje. Ši procedūra vadinasi krioterapija, kuri greitai numalšina ūmius ir lėtinius skausmus, uždegimus, suaktyvina kraujotaką, sustiprina imunitetą, pagerina nuotaiką ir miegą. Išėję iš krio kambario būsite laimingi ne mažiau nei tie patys sėkmingiausi herojai, kurie buvo išgelbėti nuo nušalimo.

4. Gydymas elektra

Tiesą sakant, kineziterapija, paremta gydymu elektros srove, turi gražesnius pavadinimus. Sutikite: elektrostimuliacija skamba ne taip grėsmingai, kaip gydymas elektra.

Gydymas elektra

Būtent gydymas elektra mums iškart sukelia baisius romanuose skaitytus vaizdinius, kuriuose pacientai buvo sodinami į kėdę, o srovė laidais buvo leidžiama tikrai ne gydymo tikslais. Laimei, elektroterapija šiuolaikinėse sanatorijose atrodo visiškai kitaip − jaukiose patalpose įrengti geriausių mokslininkų ir medikų sukurti moderniausi prietaisai.

Šios procedūros yra visiškai saugios ir neįtikėtinai malonios. Moduliuota srovė stimuliuoja paviršinius ir giliuosius raumenis, malšina skausmą ir skatina atsipalaidavimą.

5. Gydymas purvu

Nepatikėsite, bet purvo terapija kai kuriems žmonėms vis dar sukelia abejonių ar baimių. Gydymo purvu naudą įrodė ilgametė jo naudojimo gydomuosiuose kurortuose patirtis. Tačiau ir dabar perspektyva lipti į vonią pripildytą durpių purvu kai kuriems kelia daug klausimų.

Purvo vonios

Viskas priklauso nuo jūsų nusiteikimo: ką matote atsistoję prieš durpiniu purvu pripildytą vonią? Mes matome naudingą procedūrą ir galimybę panirti į šiltą masę, kuri labiau primena ištirpusį šokoladą nei žemės purvą. O kol galvojate apie karštą šokoladą, durpių purvas termiškai, biologiškai ir chemiškai veikia jūsų receptorius.

Gydomąjį durpių purvo poveikį sunku apibūdinti trumpai. Durpių purvo vonia gerina audinių ir organų kraujotaką bei limfos apytaką, didina deguonies pasisavinimą, skatina medžiagų apykaitą, mažina uždegimą, malšina skausmą, veikia antibakteriškai, mažina kraujo krešėjimą, gerina odos ląstelių regeneraciją, plečia poras ir šalina iš organizmo toksinus, aktyvina endokrininių liaukų veiklą, stiprina imuninę sistemą, teigiamai veikia centrinės nervų sistemos veiklą. Be to, purvo procedūra – nepamirštama patirtis, teigiamų emocijų užtaisas, o pageidaujant – tiesiog geriausias turinys socialiniams tinklams.

Baisiai naudingų procedūrų sanatorijose daug daugiau nei šiame sąraše. Dabar gydomuosiuose kurortuose gydoma ne tik mineraliniu vandeniu ir purvo aplikacijomis. Be įprastų procedūrų, šiuolaikinių SPA procedūrų asortimente yra lazerio terapija, ultragarsas, elektroterapija, krioterapija, ozono, deguonies, anglies dioksido terapija, magnetoterapija, šviesos, spalvų terapijos ir aromatiniai aliejai.

Todėl kitą kartą, kai konkreti procedūra iš pirmo žvilgsnio atrodys šiek tiek šiurpi, būtinai dar kartą pažvelkite į ją nauju kampu – ir tikrai pamatysite daug naudingų argumentų „už“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją