Kaip atrodo sveika oda?

Sveika, graži oda yra lygi, vienodo atspalvio, elastinga, nepraradusi drėgmės bei skaisti. Neturi matytis jokių ligų požymių. Oda neturėtų blizgėti arba pleiskanoti. Visi sveiką ir gražią odą suvokiame skirtingai. Jeigu žmogus serga kokia nors rimta odos liga, trokšta pasveikti ir turėti sveiką odą. Jaunus žmones labiausiai kamuoja jaunatviniai spuogai, todėl jiems nespuoguota oda atrodo graži ir sveika. Kitiems sveika, graži oda yra be raukšlių, pigmentinių dėmių, bėrimų ir alergijų.

Kokių taisyklių turėtų laikytis moteris, norinti turėti skaisčią, lygią ir gražią veido odą?

Odos būklei įtaką daro stresas, mityba, išoriniai aplinkos veiksniai, miego stoka, netinkama priežiūra. Todėl norint turėti skaisčią, lygią ir gražią odą reikia tinkamai ją prižiūrėti: kasdien valyti, drėkinti, maitinti. Odą reiktų šveisti reguliariai, bet ne per dažnai. Jeigu norite intensyviau sudrėkinti odą, per dieną reikia išgerti 1,5–2 l vandens. Taip pat rekomenduojama atsikratyti žalingų įpročių, gerai ir kokybiškai išsimiegoti, subalansuoti mitybą, daugiau judėti.

Kaip tinkamai prižiūrėti odą, kad pavyktų atitolinti senėjimo požymius?

Vidutiniškai veido priežiūrai moterys skiria 10–15 min. per dieną. Ryte ir vakare atlieka tik įprastas veido priežiūros procedūras: nuvalo veidą bei patepa kremu. Norėtųsi, kad to užtektų. Tačiau net taisyklingai valant ir drėkinant veidą dažniausiai odai vis tiek trūksta drėgmės. Juk net 80 % laiko dauguma praleidžia patalpose, tad natūralios drėgmės gauname itin mažai.

Kiekvieno oda skirtinga. Todėl renkantis kosmetikos priemones būtina atsižvelgti į odos tipą ir būklę. Svarbiausia veido odą 1–2 kartus per dieną tinkamai nuvalyti, naudoti drėkinamuosius arba maitinamuosius kremus, serumus, kuriuose būtų drėkinančių, stimuliuojančių veikliųjų medžiagų, vitaminų. Kartą per savaitę būtina atlikti veido odos šveitimą, tam, kad pašalinti suragėjusių ląstelių sluoksnį ir pagerinti aktyvių medžiagų prasiskverbimą į gilesnius odos sluoksnius, žinoma būtina atsižvelgti į odos būklę ir jautrumą.

Būtina į kasdieninės odos priežiūros priemonių sąrašą įtraukti įvairias veido kaukes, kurios turi konkretų poveikį odai (drėkinamąjį, raminamąjį, stimuliuojamąjį, valomąjį ir t.t.). Kaukes reikėtų naudoti bent kartą per savaitę, o jei oda linkusi labiau sausėti, drėkinamąją, atkuriamąją kaukę reikėtų naudoti ir dažniau. Veido kaukėse gausu odą drėkinančių ingredientų: hialurono rūgšties, glicerino, šlapalo, įvairių augalinių ekstraktų (alavijų, žaliosios arbatos, rožių, ramunėlių) bei kitų odos būklę gerinančių medžiagų (šilko baltymų, keramidų, liposomų, kofermento Q10), antioksidantų (vitaminai E, C, A, selenas, mikroelementai, flavonoidai).

Kaukę reikėtų tepti ant švarios, nuvalytos veido ir kaklo odos ir laikyti 15 – 20 minučių. Dažnai trukmė nurodoma ant kosmetinės priemonės pakuotės ar aprašyme. Minkštinančias odą riebalines kaukes galima laikyti ir ilgiau. Kadangi kaukės- tai trumpalaikio poveikio procedūros, todėl rezultatas matomas jas atliekant nuolant ir sistemingai. Taip pat derėtų reguliariai lankytis pas kosmetologą, kad atliktų specialias procedūras, tinkančias jūsų veido odai ir sudarytų namų priežiūros planą.

Kuo ypatingos šilkinės veido kaukės?

Šilkas – natūralus biopluoštas, sudarytas iš baltymų. Į šilko sudėtį įeina net 18 iš 20 aminorūgščių, kurios būdingos žmogaus odos epidermio baltymams. Pagrindinis šilko baltymas – fibroinas – panašus į žmogaus baltymą. Dėl to visiškai nedirgina imuninės sistemos, palaiko drėgmės ir šilumos pusiausvyrą, leidžia kūnui lengvai kvėpuoti.

Būtent dėl šilkinio pagrindo, prisotinto veikliųjų medžiagų, šis produktas išsiskiria iš kitų. Kaukės pagrindas labai plonas, gerai priglunda prie odos, neleidžia išgaruoti veikliosioms medžiagoms, sudaro natūralų barjerą tarp odos ir aplinkos, todėl oda geriau absorbuoja visas veikliąsias medžiagas, ilgiau išlieka drėgna.

Derėtų rinktis šilkines veido kaukes, kurių sudėtyje yra biopeptidų. Tai – biologiškai aktyvios medžiagos, imituojančios natūralias odoje vykstančias reakcijas. Priemonės su biopeptidais – vienos inovatyviausių, išmaniausių ir efektyviausių biotechnologijos sprendimų.

Kokia turėtų būti mityba?

Mityba turėtų būti racionali. Kasdien su maistu būtina gauti reikiamą baltymų, riebalų, angliavandenių, mineralų ir vitaminų kiekį. Reikia vengti aštraus maisto, saldumynų, gerti daug vandens.

Kokios procedūros rekomenduojamos veido odai?

Veido odai būtinos drėkinančios, epidermio sluoksnį atkuriančios ir ląstelių atsinaujinimą stimuliuojančios procedūros, pavyzdžiui, elektroporacija, kaukių, mikrosrovių terapijos, masažai, krioterapija, cheminis odos šveitimas ir kt.

Kaip galima greitai atgaivinti odą po sunkios darbo dienos?

Greito poveikio kaukė – efektyvi, nesudėtinga priemonė pavargusiai veido odai atgaivinti. Šalčio terapija su ledukais taip pat atgaivina, suaktyvina kraujotaką, stangrina odą.
Svarbiausias būdas nuovargiui paslėpti - poilsis ir miegas!