Pastebėję pirmuosius slogos požymius, pasitelkite į pagalbą tas priemones, kurios atkemša nosį, sustiprina imuninę sistemą ir paspartina ligos eigą. Ne taip, kaip tipiški vaistai nuo peršalimo, džiovinantys gleivinę, sukeliantys mieguistumą, naktį žadinantys iš miego ir nedarantys nieko, kad jūs greičiau pasveiktumėte – galbūt net prailginantys ligą.

Jei kamuoja sloga, skauda gerklę, čiaudote, kosite, greičiausiai tai peršalimas, sukeltas vieno iš 200 virusų, kuriuos kiti žmonės iščiaudi ar iškosi į orą arba ant kažko, ką jūs lietėte. Jei visus šiuos požymius dar lydi 38,5oC ar aukštesnė temperatūra, galvos ir raumenų skausmas, stiprus nuovargis, viduriavimas, regis, jus pakirto gripas. Jis gali trukti savaitę ir ilgiau. Jam praėjus, dar kelias dienas arba net savaites galite jaustis silpni ir prislėgti.

Užgniaužkite ligą pačioje jos užuomazgoje

Tik pastebėję pirmuosius peršalimo požymius, kas kelias valandas sučiulpkite cinko gliukonato pastiles. Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad žmonės, kurie kas dvi valandas sučiulpdavo po vieną pastilę, kurioje yra 13 mg cinko, pasveiko trimis, keturiomis dienomis anksčiau nei tie, kurie to nedarė. Per dieną nesuvartokite daugiau nei 150 mg ir negerkite cinko ilgiau nei savaitę, nes ilgiau jį vartojant gali susilpnėti imunitetas. Venkite cinko pastilių, kuriose yra citrinų rūgšties ar saldiklio sorbitolio – jie mažina mineralo veiksmingumą.

Gerkite juoduogių šeivamedžių arbatą. Į puoduką verdančio vandens įberkite 2-5 g džiovintų žiedų, palaikykite 5-10 minučių, kad pritrauktų, ir perkoškite. Išgerkite tris puodelius per dieną. Juoduogiai šeivamedžiai žydi tik gegužę-liepą, tad geriausia būtų pasigaminti šeivamedžių gėrimą – ar šeivamedžių vyną (uogos tokios pat veiksmingos kaip ir žiedai) – ir laikyti jį sandėliuke. Tuomet visus metus turėsite ir skanaus gėrimo, ir vaistų nuo peršalimo.

Tik prasidėjus slogai, nosį įtraukite vitamino C miltelių (nusipirkite vaistinėse). Patekę tiesiai į nosies gleivinę, jie sunaikina virusą, ligai dar nespėjus įsismarkauti. Tačiau įspėjame – gali truputį deginti, rašoma knygoje „1001 naminis vaistas“.

Nors knygos leidėjai kiek įmanydami stengėsi pateikti kuo tikslesnę informaciją, medicinos ir farmokologijos mokslas nuolat vystosi. Todėl kiekvienu individualiu atveju patariame pasikonsultuoti su kvalifikuotais medikais

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)