Jei į bent keletą žemiau pateiktų klausimų sau atsakysite „taip", vadinasi, jūsų sukauptos ir gaunamos vidinės energijos neužtenka kūrybingam, pozityviam gyvenimui, veiklai, sąmoningumui plėsti, nes ji nukreipta kovai su organizmo „šiukšlėmis“, stresu, poilsio, reikalingų maistinių medžiagų stoka ir prastu jų įsisavinimu, rašoma ambervita.net.

Gintarė Jonaitytė

1. Kava, arbata, vaisvandeniai, šokoladas

Jaučiate, kad be šių produktų negalite sėkmingai praleisti sėkmingai dienos?

2. Koncentracijos stoka – „tuščios galvos“ principas

Jaučiate, kad galvoje „tuščia“, trūksta minčių, idėjų darbui ir gyvenimui?

3. Nėra noro ir energijos sportuoti

Jaučiate, kad neturite jokio noro, jėgų tiesiog pajudėti, pasportuoti?

4. Nuolatinis nuovargis, prasta nuotaika

Jaučiate, kad esate nuolat pavargęs ar pavargstate greitai, dažnai apima nuotaikos, kai „nieko nesinori“, dažnai esate piktas, liūdnas ar aptingęs?

5. Troškimai ir sveikų produktų vengimas

Nuolat trokštate tam tikrų produktų (miltinių patiekalų, saldumynų, riebių produktų ir pan.) ar nenorite valgyti sveiko maisto (daržovių, vaisių, kruopų)?

6. Svorio augimas

Jaučiate, kad nuolatos lengvai priaugate svorio ar sunku numesti svorį?

7. Patiriate daug streso, prastai miegate

Jaučiate, kad jus nuolatos kamuoja stresas, prastai, neramiai miegate?

8. Nuolat vartojate vaistus?

Nuolat vartojate vaistus nuo „senatvės“ ligų, ar tik pajutus skausmą?

9. Valgote „visavalgiškai“

Nuolatos ar dažnai valgote gyvulinės kilmės maistą – mėsą, pieno produktus, žuvį, cukrų?

10. Ketinate pastoti

Planuojate kūdikį ir norite greičiau pastoti, būsimai atžalai įskiepyti sveikos mitybos ir išlaikyti natūralius įpročius?

„Jei žmogus maitinasi subalansuotai, reguliariai ir nuklysta tik kartais, organizmas turėtų sugebėti apsivalyti savaime ir nereikėtų jokių pavasarinių apsivalymų. Tačiau 90 proc. žmonių turi disbakteriozę – gerųjų bakterijų turi žymiai mažiau negu blogųjų. O, kaip aš sakau, gyvybė atsiranda ir miršta žarnyno sistemoje, – sakė G. Jonaitytė.

Virškinimas

– Kai mūsų organizmas tampa labai priklausomas nuo blogųjų bakterijų, jos turi įtakos visoms likusioms sistemoms – virškinimo, odai, endokrininei, šalinimo. Tokiu atveju jos sutrinka. Tuomet prasideda priklausomybė cukrui, kavai, kamuoja didžiulis stresas, kankina koncentracijos stoka, nėra noro ir motyvacijos sportuoti, nėra energijos, jaučiamas nuolatinis nuovargis, lydi prasta nuolatinė nuotaika, noras valgyti ko nors nesveiko arba užkandžiauti nereikalingais dalykais.“

Dėl tokių priežasčių žmogaus organizme gali pradėti kauptis toksinai, tad reikėtų apsivalyti, norint ne tik gerai jaustis ir atrodyti, bet, kad ir visos organizmo sistemos atsinaujintų pilnai ir atliktų savo darbus.

„Aš nepraktikuoju badavimo, manau, kad tai yra kraštutinis organizmo valymo būdas, tačiau kategoriškai tam neprieštarauju, nes turiu tokių pacientų, kuriems reikia badavimo, nes net žaliųjų kokteilių ar sulčių programos nepadeda išsivalyti“, – sakė G. Jonaitytė.

Jonaitytė taip pat pataria kiekvieną dieną valgyti kuo daugiau subalansuotų, įvairių augalinės kilmės produktų ir patiekalų, norint organizmui savaime atsinaujinti ir praturtinti savo valgiaraštį greitai virškinamais angliavandeniais, baltymais, riebalais ir vitaminais bei mineralais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)