Akinių nuo saulės reikia visiems. Nesvarbu, kokios bebūtų akys – trumparegės ar toliaregės, visiškai sveikos ar turinčios kokių nors sutrikimų. Mat ultravioletiniai spinduliai gali smarkiai pakenkti akims ir ilgainiui dėl to, jog nenorėjote nešioti akinių nuo saulės, teks pradėti gydytis nuo įvairiausių ligų, pavyzdžiui, kataraktos. Tačiau kaipgi išsirinkti tinkamiausius akinius? Pasirodo, ne visada galime pasitikėti tik kaina.

Geriau pigūs akiniai iš optikos nei bet kokie iš parduotuvės

Kaip pasakojo Akių klinikos LIREMA optometrininkė Diana Davainienė, žmogus, kuris nenešioja akinių nuo saulės, rizikuoja įvairiomis ligomis ir nemaloniais pojūčiais. Vienas iš jų yra akių sausumas. Šiuo pojūčiu kasdien skundžiasi daugybė žmonių ir net nepagalvoja, kad karštis ir saulė nudegina ragenos paviršių, o būtent dėl to akys ir išsausėja.

Negana to, UV spinduliai prisideda prie kataraktos formavimosi, geltonosios dėmės degeneracijos, fotokeratito. Šios ligos atsiranda dėl to, kad UV spinduliai ardo ląsteles ir daro žalą akims.

Visgi, išsirinkti gerus akinius nuo saulės gali būti ir sudėtingiau nei atrodo. Pasak optometrininkės, nėra vienareikšmiško atsakymo, ar akiniai, pirkti gatvėje ar įprastoje, ne optikos parduotuvėje, yra tinkami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)