Sekso nepakakdavo net penkis kartus per dieną

Trijų vaikų motina Rebecca Barker teigė, kad potraukis seksui jos gyvenimą užvaldė 2014 metais ir sugriovė jos santykius su partneriu.

Ji iš savo partnerio nuolat reikalavo sekso.

„Tai buvo pirmas dalykas, apie kurį pagalvodavau, kai tik prabusdavau. Tiesiog negalėdavau išvyti to iš savo galvos“, – pasakojo 37 metų moteris, kilusi iš Šiaurės Jorkšyro Tadkasterio miesto.

– Jaučiausi taip, tarsi viskas man tai primintų. Manau, kad tam turėjo įtakos mano depresija ir serotonino stoka. To troško visas mano kūnas. Seksas man suteikdavo momentinį postūmį ir po penkių minučių aš vėl jo norėdavau.

Aš virtau atsiskyrėle ir sėdėdavau namie, nes man būdavo gėda, kad viskas, apie ką galvoju, yra seksas. Nors niekas negalėdavo perskaityti mano minčių, vis tiek jausdavausi labai nepatogiai, būdama šalia kitų žmonių“.

R. Barker priklausomybė nuo sekso sukėlė rimtų problemų su partneriu. Nors jos partneriui iš pradžių patikdavo toks dėmesys, po kurio laiko jam tokia priklausomybė tapo nebepakeliama.

„Iš pradžių viskas buvo puiku, bet ilgainiui jis pradėjo to nebesuprasti. Po kelių mėnesių jis pradėjo klausinėti, kodėl ir iš kur tai kyla. Jis apkaltino mane neištikimybe – jam atrodė, kad aš jaučiuosi kalta ir dėl to noriu sekso su juo“, – pasakojo R. Barker.

2014 metų lapkritį R. Barker nusprendė, kad jai „reikia pertraukos“ nuo šių santykių ir ji apsigyveno su savo motina.

„Kai išvykau, jam pasakiau, kad man reikia atsigauti. Jis man leido išeiti, bet po šito mūsų santykiai labai greitai žlugo. Tuo metu lankiausi pas psichiatrę, – pasakojo Rebecca. – Ji man sakė, kad pakoreguos mano vaistus, bet niekada neprasitarė, kad egzistuoja kokios nors paramos grupės ar kažkas panašaus“.

R. Barker depresija buvo diagnozuota 2012 metais, gimus trečiajam vaikui. 2014 metais depresija suintensyvėjo – ji keitė darbą, išsiskyrė su savo partneriu ir persikėlė gyventi į Prancūziją.

„Ėmiausi daugybės gyvenimo būdo pokyčių, kad įveikčiau depresiją ir priklausomybę nuo sekso ir man tai padėjo“, – sakė ji.

Siaubinga ir sunki patirtis

Grahamas, kurio vardas buvo pakeistas, kad nepaaiškėtų jo tapatybė, teigė, kad priklausomybė nuo sekso privertė jį apgaudinėti savo žmoną su „šimtais“ sekso darbuotojų. Tai sukėlė jam plėšantį kaltės jausmą.

„Kai esi visiškai priklausomas nuo sekso, nuolat apie jį galvoji – nuo to momento, kai prabundi, iki to momento, kai užmiegi“, – sakė jis.

– Tai buvo siaubinga ir sunki patirtis – tame nėra nieko seksualaus. Kai prabundi ryte su doze chlamidijų, tai nebūna seksualu. Tokia priklausomybė daro didžiulę žalą ir griauna gyvenimą.“

Organizacija „Relate“ priklausomybę nuo sekso apibūdina kaip bet kokią seksualinę veiklą, kurios žmogus nebegali kontroliuoti.

Priklausomybės nuo sekso ir neįveikiamų potraukių gydymo asociacija nurodo, kad per pastaruosius penkerius metus jos sekso terapeutų skaičius padvigubėjo iki 170.

Anketos, kurias nuo 2013 metų Priklausomybės nuo sekso pagalbos svetainėje užpildė 21 058 žmonės, parodė, kad 91 proc. ieškančiųjų pagalbos nuo šios priklausomybės yra vyrai.

Didžiausią amžiaus grupę (31 proc.) sudarė 26–35 metų žmonės. 8 proc. buvo sulaukę daugiau kaip 55 metų, o 1 proc. – dar neturintys 16 metų.

Pasaulio sveikatos organizacija 2019 metų gegužę į savo Tarptautinį ligų klasifikacijos sąrašą ketina įtraukti ir „kompulsinį seksualinio elgesio sutrikimą“.

Didžiosios Britanijos Nacionalinė sveikatos tarnyba teigia, kad ekspertai nesutaria, ar įmanoma tapti priklausomam nuo sekso, ir tokiems žmonėms pataria kreiptis pagalbos į „Relate“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)