„Jeigu negalime įkvėpti savo gyvenime, negalime veikti. Įkvėpimas tyro oro gurkšnio pilna krūtine yra veiksmas, drąsa, pasitikėjimas, ateitis, savo tikslų ir norų matymas. Tada galime dirbti su savo įkvėpimu, stebėti įkvėpimą, įkvėpti giliau, aktyviau, ką ir siūlo rebefingas (arba sąmoningas kvėpavimas – red.). Viena iš sudėtinių šios praktikos dalių yra sujungtas kvėpavimas, kvėpavimas be pauzių“, - laidoje „Mano sveikata“ pasakojo G. Kvaukė.

Praktikuodami sujungtą kvėpavimą, pasakoja ji, patys susijungiame, tampame cikliški kaip visa gamta, pajuntame, kad esame vientisi, vienis su visais.

„Tada pradėsime mylėti žmones, gamtą, aplinką, gyvūnus, viską aplinkui, pradėsime gerbti daiktus ir vieni kitus. Visa tai daro įkvėpimas. Su įkvėpimu galime padaryti viską – įkvėpti tai, ko mus trūksta gyvenime. Galime įkvėpti ramybės, džiaugsmo, pasitikėjimo savimi, įkvėpti savo tikslus ir norus“, - kalbėjo kvėpavimo terapijos specialistė.

G. Kvaukė sako, kad jeigu norime, kad žmonės šalia mūsų išliktų ramūs, džiaugsmingi, visų pirma turime patys tokie būti. Tad ji pataria, kad, jeigu šalia yra susijaudinęs, neramus žmogus, reikia pradėti tyliai, ramiai kvėpuoti, pabūti daugiau iškvėpime, atsidusti – išmokti savo gyvenime atsidusti.

„Baigiame darbą, baigėsi diena, mums kažkas pavyko – atsiduskime, pabūkime iškvėpime, tada ateis vidinė ramybė. Kai ateis ramybė, visus matysime džiaugsmingus, leisime sau priimti kitus žmones tokius, kokie jie yra, leisime sau gyventi harmonijoje. Harmonija yra leisti gyventi sau ir leisk būti kitam tokiu, koks jis yra, tada ir ateis ta vidinė ramybė“, - sakė G. Kvaukė.

Visą laidos „Mano sveikata“ įrašą klausykite čia.

Daugiau įdomių ir vertingų sveikatos, psichologijos naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje. Prisijunk ir apie viską sužinok pirmas!