Pasak NSPCC atstovų, į jų labdaros organizaciją kreipėsi net aštuonmečiai, o tarp pagalbos besikreipusių vaikų mergaičių buvo net 7 kartus daugiau nei berniukų. Vaikus labiausiai neramino klausimai susiję su jų šeimomis, asmeninės problemos ir net tokie klausimai kaip „Brexit“ (JK pasitraukimas iš Europos Sąjungos), JAV prezidento rinkimai ir karas Sirijoje.

Pasak ekspertų, rimti pasauliniai įvykiai vaikams gali sukelti net panikos atakas, pavyzdžiui žiniasklaidos transliuojami vaizdai apie iš sugriuvusių namų traukiamus kūdikius.

Nuolatinis nerimas ir panikos atakos gali priversti vaikus likti namuose, iš kurių jie bijo išeiti.

NSPCC teigimu, vaikų nerimo ir baimės problema vis gilėja, tai įrodo ir vis labiau didėjantis nerimą jaučiančių vaikų skaičius – vien šiais metais nuo balandžio iki rugsėjo į Vaikų liniją kreipėsi beveik 6 500 vaikų, jaučiančių stiprų nerimą.

Taip pat NSPCC mano, jog prie vaikų nerimo problemos plėtros labai prisideda ir patyčios internetu, kurios gali priversti vaikus net susižaloti.

NSPCC teigia, jog siekiant padėti išspręsti vaikų nerimo problemą reikia:

Atidžiai įsiklausyti į vaiko rūpesčius ir baimes.
Sustiprinti vaiko pasitikėjimą savimi ir paguosti nusiminusius vaikus.
Padėti vaikams suprasti nerimą keliančius reiškinius ir jausmus, tačiau vengti bet kokių sudėtingų paaiškinimų, kurie dar labiau galėtų išgąsdinti vaikus.