Dzūkijos sostinėje oficialiai registruoti 608 susirgimai ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis ir 74 gripu. Daugiau kaip 70 procentų visų sergančiųjų - vaikai.

Kitokia situacija rajone: nors sergamumas taip pat išaugo beveik du kartus, tačiau jis buvo mažiausias apskrityje, tai yra 92 susirgimai ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis ir 32 gripo atvejai. Kiek daugiau nei 60 procentų visų susirgimų registruota tarp vaikų.

Anot Alytaus visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vedėjos Janinos Dvilinskienės, skiepai – efektyviausia priemonė nuo gripo ir jo sukeliamų komplikacijų, sumažina sukėlėjo platinimą aplinkiniams.

Gripo viruso struktūra pasikeičia vidutiniškai vieną kartą per metus, todėl skiepytis rekomenduojama kiekvienais metais prieš prasidedant gripo sezonui (spalio–lapkričio mėnesiais). Galima skiepytis ir vėlesniais gripo sezono mėnesiais, ypač pagyvenusiems žmonėms, kurių organizme apsauga gripui išsilaiko trumpiau. Pasiskiepijus imunitetui susidaryti reikia ne mažiau dviejų savaičių.

„Susirgus rekomenduojama nesigydyti patiems, o kreiptis į medikus“, - pataria J. Dvilinskienė ir vardija paprasčiausius būdus, kurie gali padėti išvengti gripo, tai yra dažnai plauti rankas, gerai vėdinti patalpas, kosint ar čiaudint užsidengti burną ir nosį vienkartine nosinaite, vengti kontakto su sergančiais asmenimis.