Be to, pasižymi su peršalimu kovojančiomis savybėmis. Bičių duonelė – tai bičių surinktos, korio akutėse suslėgtos, fermentacijos būdu apdorotos žiedadulkės.

Joje gausu baltymų, proteinų, angliavandenių, eterinių aliejų, fenolio junginių, daugiau nei keturiasdešimt fermentų, lipidų, natūralių amino rūgščių bei daugybė vitaminų, įskaitant beta-karotiną E. Bičių duonelė padeda kovoti su įvairiomis ligomis.

Pirmiausia – duonelėje esantys baltymai greitai atstato prarastas jėgas, tonizuoja organizmą.

Antra – stimuliuoja ir teigiamai veikia imuninę sistemą, didina atsparumą stresui.

Trečia – ši padeda atstatyti vitaminų ir mikroelementų trūkumą. Yra veiksminga, kaip vaistas hipertenzijos ir hipotonijos profilaktikai, kraujagyslių ir širdies veiklos gerinimui.

Duonelė stimuliuoja naujų ląstelių augimą, pažeistų audinių ir organų regeneraciją, todėl yra ypač tinkama pooperaciniu laikotarpiu.

Be to, joje esančios medžiagos normalizuoja žarnyno mikroflorą, gerina medžiagų apykaitą, virškinamojo trakto darbą, didina apetitą. Vertinga tiems, kurie serga mažakraujyste, mažina net blogojo cholesterolio kiekį kraujyje.

Profilaktiškai gali vartoti įvairaus amžiaus grupės, net vaikai. Profilaktikos tikslais ir organizmo stiprinimui rekomenduojama kasdien suvartoti po 10-15 g. duonelės.