Per praėjusią savaitę sergamumo gripu ir ŪVKTI lygis krito visose apskrities teritorijose. Tačiau Kauno mieste jis išlieka epideminio lygio, todėl šią savaitę gripo epidemija šioje teritorijoje dar nebus atšaukta, - teigia Kauno visuomenės sveikatos centro vyriausioji specialistė Kristina Motiejūnaitė.

Aštuntąją metų savaitę konstatuotas sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje yra įprastas gripo sezonui ir siekia 88,4 atv./ 10 000 gyventojų per savaitę. Didžiausias sergamumas registruotas Kauno miesto savivaldybėje - rodiklis siekia 104,3 atv./ 10 000 gyventojų per savaitę. Mažiausiai peršalimo ligos kamuoja Birštono rajono gyventojus, kur rodiklis tesiekia 9,3 atv.

Į Kauno apskrities ligonines per savaitę dėl gripo kreipėsi 116 asmenų, iš kurių 46 buvo hospitalizuoti: 21 suaugusysis ir 25 vaikai. Du suaugusieji gydomi intensyvios terapijos skyriuose.

Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija iš 7-ąją metų savaitę gautų Kauno apskrityje paimtų klinikinių ėminių išskyrė 31 A(H1)v tipo gripo virusus, 1 H3N2 ir 4 B tipo gripo virusus.

Lyginant su ankstesniųjų metų tuo pačiu laikotarpiu, šiemet sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje yra mažesnis nei praėjusiaisiais metais. Pernai 8-ąją metų savaitę Kauno apskrityje rodiklis siekė 99,4, Kauno mieste - 118,6, o Kauno rajone -73,4 atvejo 10 000 gyventojų per savaitę

Kauno visuomenės sveikatos centras primena, kad 2015-2016 m. gripo sezonas prasidėjo pernai rugsėjo 28 dieną ir baigsis šių metų gegužės 15 -ąją. Gripo sezono metu itin pagausėja sergamumo gripu ir kitomis peršalimo ligomis atvejų, todėl svarbu žinoti situaciją ir laiku imtis atsargumo priemonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją