Yahoo.com pateikia 20 skanių, liekninančių sriubų sąrašą, kurių receptus norėdami be vargo susirasite. Šios sriubos labai tinka ir šaltuoju metų laiku, siekiant sustiprinti imunitetą ir išvengti peršalimo ligų.

1. Pupelių troškinys moliniame inde

Šis veganiškas receptas be riebalų – tikras skanumėlis. Salierai, morkos ir svogūnai suteikia skonio, antioksidantų, o baltymų daug turinčios pupelės – sotumo. Patikrintą receptą anglų kalba rasite čia.

2.Greita vištienos ir ryžių sriuba

Vienas iš nesudėtingiausių patiekalų pietums: ryžiai, salierai, morkos, vištienos krūtinėlė ir petražolės.

Visi mėgsta pomidorinę, bet visgi trinta moliūgų sriuba – sriubų karalienė. Ji ne tik skani, joje gausu vitamino A, ląstelienos ir omega 3 riebalų rūgščių. Vienas recepto variantų - čia.

4. Tortilijų sriuba

Ši sriuba suteiks 86 proc. dienos natrio normos. Vištiena, pomidorų sultinys ir gausybė ingredientų. Argi ne skanu?

5. Įvairių daržovių sriuba su pupelėmis

Dauguma žmonių valgo per mažai daržovių ir vaisių. Jei virsite daržovių sriubą, tikrai nebūsite vienas iš jų. Dėkite tokių daržovių, kokių turite, svarbiausia – pabaigoje įdėkite šaukštą pesto, kuris susies visus skonius. Keletas variantų - čia.

6. Brokolių ir čederio sriuba

Įprastai šioje sriuboje daugiausia sūrio, tačiau mes siūlome dėti daugiau brokolių, o tarkuoto čederio įberti vos saujelę, taip pat įpilti šlakelį alaus.

7. Keptų bulvių sriuba

Kad būtų mažiau kalorijų, virkite sriubą su vištienos sultiniu. Į šią sriubą dedama kiaulienos, sūrio, pilama aštraus padažo, dedama daug šviežių žalumynų, pilama šiek tiek alyvuogių aliejaus. Žinoma, nepamirškite įdėti keptų bulvių.

8. Azijietiška jautienos ir makaronų sriuba

Nepamirštamo skonio suteiks imbiero ir sojos sultinys, kuriame išvirkite jautienos gabalėlius ir makaronus, įpjaustykite kininio kopūsto. Sriuba sveika ir soti.

Gaspačo
9. Gaspačas (šalta, trinta ispaniška pomidorinė)

Karštą vasaros dieną atvėsins gaspačas. Šią sriubą ypač patartina gaminti rugpjūtį ir rugsėjį, kai gausu pomidorų.

10. Miežių sriuba su jautiena

Šioje sriuboje – 16 g baltymų, daug vitamino A, seleno, be to, ji labai skani.

11. Moliūgų ir žiedinių kopūstų sriuba su kokosų pienu ir kalendra

Ar žinojote, kad stiklinėje virto moliūgo yra tik 49 kalorijos ir 3 g ląstelienos? Ši sriuba – be pieno, vietoje jo – kokosų pienas.

12. Bolivinių balandų sriuba

Bolivinės balandos garsėja kaip daugybės vitaminų šaltinis. Jei nepagailėsite petražolių, bus gausu ir antioksidantų. Vietoje petražolių galite berti žalių smulkintų kalendrų.

13. Azijietiška grikių miltų makaronų sriuba

Nepagailėkite morkų, kininių kopūstų, būtinai įpilkite sojos padažo (paieškokite turinčio mažiau druskos) ir, žinoma, pagrindinis komponentas – grikių miltų makaronai.

14. Bulvių ir lapinių kopūstų sriuba

Tikra žiemos sriuba. Bulvių ir lapinių kopūstų sriubą virkite su vištienos sultiniu.

Dauguma įsivaizduoja sriubą tokią tirštą, kad dubenyje stovi šaukštas. Na bet tikroje žuvienėje daugiausia moliuskų, be to, pilamas šlakelis pieno. Ir būtinai įpjaustykite truputį rūkyto kiaulienos kumpio – jis suteiks pikantiško skonio.

16. Prancūziška svogūnų sriuba

Nemeluosime – išvirti prancūziškai svogūnų sriubai reikia laiko, tačiau nereikia ypatingų pastangų, na tik paašarosite, kol susmulkinsite penkis svogūnus.

17. Itališka sriuba su mėsos kukuliais

Italijoje niekas nevalgo mėsos kukulių su spagečiais, tai amerikiečių išmonė. Italijoje mėsos kukulius valgo sriuboje. Juos verda ne su spagečiais, o daržovių sultinyje. Prieš sriubos su mėsos kukuliais įprastai patiekiamos salotos.

18. Itališka sriuba su dešrelėmis

Paprasta sriuba su daržovėmis, mėsa ir makaronais. Daržovių galite dėti kokių tik sugalvojate, nepamirškite dešrelių ir plonų makaroniukų.

19. Mamos vištienos sriuba su makaronais

Jokiu būdu nevirkite sriubos su konservuotu vištienos sultiniu – jame gausybė druskos. Išvirkite vištienos sultinį patys, pridėkite į jį daržovių, makaronų, taip pat vištienos gabalėlių – garsu, paprasta, ne itin kaloringa.

20. Skaldytų žirnių sriuba

Skaldytuose žirniuose daug ląstelienos, vitamino B ir kitų vertingų medžiagų. Ilgai verdant skaldytus žirnius su jūsų pasirinktomis daržovėmis ir gabalėliu rūkyto kumpio gausite tirštą sriubą, kuri sušildys šaltą žiemos dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)