Loterijose savo laimės dažnai nemėginęs marijampolietis lemtingo skambučio sulaukė savo gimimo dieną. Su pirmąja istorijos dalimi galite susipažinti ČIA.

„Operacijos metu nieko nejutau, nieko neskaudėjo. Kai pagaliau pamačiau save veidrodyje, pamačiau Holivudą. Šie naujieji dantys ir atrodo, ir burnoje jaučiasi visai kitaip nei mano turėta išimama plokštelė, kuri nuolat krisdavo, o aš dėl to jaučiau diskomfortą. Sunku nupasakoti, kaip buvo prieš tai ir koks skirtumas po operacijos. Sakau Jums – dabar yra Holivudas, o buvo – Tarybų Lietuvos kino studija“, - juokiasi vienas konkurso nugalėtojų.

Pamatę naująją Ričardo šypseną, „baltai“ pavydėjo net sūnūs.

„Turiu du suaugusius sūnus – vienam 35-eri, o kitam – 31-eri. Jie pasakė – tėti, pavydim. Man tai labai patiko. Aš šiek tiek su sūnumis varžausi dėl fizinės formos, bet dėl dantų jie manęs neaplenks. Be to, ir darbe visai kitaip pradėjau jaustis. Nebijau juoktis, kvatotis“, - atvirauja jis.

Jau po pirminės apžiūros dantų klinikoje MALO CLINIC | DPC paaiškėjo, kad Ričardo dantų būklė yra itin prasta, o panoraminė nuotrauka bei kompiuterinė tomografija tai tik patvirtino. Paciento burnoje buvo likę vos keli išgedę, paslankūs dantys, nebetinkami protezavimui. Tuo tarpu viršutiniame žandikaulyje jau seniai nebuvo likusių nei sveikų dantų, nei jų šaknų, todėl matant tokią burnos būklę buvo nuspręsta abiejuose žandikauliuose sriegti implantus ir ant jų tvirtinti neišimamus protezus.

Ričardas Mockus

Ričardui buvo atlikta implantacija, taikant „All-on-4“ (liet. „visi ant keturių“) metodiką. Taigi pirmiausiai implantuojantis gydytojas Simonas Bankauskas pašalino likusius sugedusius dantis, o į jų vietą įsriegė po 4 implantus abiejuose žandikauliuose. Paciento žandikaulio atrofija buvo gana stipri, todėl, kaip ir kitiems tokiems pacientams, ilgą laiką gyvenusiems be dantų, implantai sriegiami atitinkamu kampu, į tas vietas, kuriose kaulas yra tankus.

Tokia procedūra truko apie pusantros valandos ir jos metu pacientas visiškai nieko nejautė. Ričardui buvo taikytas ne tik nuskausminimas, bet ir sedacija, kurios metu, prižiūrint kvalifikuotam anesteziologui, buvo prislopinta vyro sąmonė. Ši procedūra pacientams padeda nugalėti baimę ir nerimą.

Iškart po operacijos MALO CLINIC | DPC laboratorijoje pacientui buvo pradėti gaminti nauji dantys. Klinikos vadovas Simonas Bankauskas pasakojo, kad „naujų dantų gamyba – tai bendras kūrybinis procesas, prie kurio prisideda daug žmonių: gydytojas pataria, kokie dantys pacientui tiktų pagal jo charakteristiką, pacientas pateikia savo pageidavimus dėl spalvos, dydžio ar formos, o visa tai įgyvendina dantų technikas.“

Ričardas Mockus

Nuo šiol Ričardas gali džiaugtis nauja savo šypsena. Jam pagaminti neišimami dantų protezai, kurie pritvirtinti prie įsriegtų implantų. Taigi pacientas dabar galės kalbėti ir šypsotis, nebebijodamas, kad jam iškris dantų protezas.

Ričardas Mockus
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)