„Dienos metu tai nėra didelė problema, visos problemos prasideda nakties metu, kai išsijungia protas ir įsijungia pasąmonė.

Nakties metu gali būti stiprus sukandimas, dantų griežimas, visa tai baigiasi dantų nudilimu ir jie tampa estetiškai nebepatrauklūs ir nebeatliekantys gerai savo funkcijų“, – sako gydytoja-odontologė.

– Kaip šį įprotį kontroliuoti nakties metu?

– Reikėtų pabandyti gyvenime kontroliuoti stresą. 9 iš 10 žmonių turi didesnio ar mažesnio laipsnio naktines parafunkcijas. Nebūtinai dantų griežimas labai smarkiai girdėsis, bet kartais galite dantis smarkiai sukąsti. Kitas iš būdų – naktinių kapų nešiojimas.

– Kokios nudilusių ir nutrupėjusių dantų pasekmės?

– Tai yra gyvenimo kokybės suprastėjimas. Jei tai yra nuolatiniai raumenų skausmai, jie gali pereiti į galvos skausmus. Vieną pacientę net pykindavo ir ji vemdavo. Kai dantys nutrupa, žmonės nebenori šypsotis, kai kurie negali ir sukramtyti maisto, nes nudilę dantys tampa labai jautrūs. Tuomet prastėja ir higieną, nes jautrius dantis skauda valyti.

Visą pokalbį klausykite laidos DELFI DIENA įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)