Kaip atlikti?

Tai organizmo valymas su aliejumi. Rekomenduojami du būdai.

Jums tereikės šaukšto kokybiško, šalto spaudimo, nedezodoruoto, natūralaus aliejaus. Universalus yra sezamų aliejus, gali būti saulėgrąžų, kokosų – jis turi antibakterinių savybių.

Procedūrą reikia atlikti ryte, prieš valgį ir dantų valymąsi.

1 būdas (gandaša). Laikykite aliejų burnoje 3-5 minutes (daugiau nieko nereikia daryti).

2 būdas (kavalagraba). Palaikykite aliejų burnoje 3 minutes, o vėliau judinkite jį žandikauliu, liežuviu.

Jei norite gydomojo efekto, procedūrą reikėtų atlikti bent 30 rytų iš eilės.

„Paprastai ši procedūra atliekama iš ryto, idealu – nevalgius. Prieš tai negalima gerti net vandens. Jeigu žmonės neturi laiko rytais, tuomet gali tai daryti dienos metu, tačiau su sąlyga, kad skrandis būtų tuščias, – sako sveikos mitybos ir gyvensenos konsultantė Asta Keturkienė.

Ricinų ir kokosų aliejus

– Rytas yra palankiausias dėl to, kad nakties metu vyksta valymasis ir organizmas visais įmanomais būdais išskiria toksinus, tad ir liežuvis dažniausiai būna apveltas. Ši procedūra atliekama net ir prieš dantų valymą.

Procedūros pabaigoje aliejus burnoje pabąla, pavirsta putotu skysčiu, šiukštu jo nuryti negalima – būtina išspjauti, nes skystis jau knibžda toksinais.“

Gydytoja A. Keturkienė sako, kad organizmo valymo su aliejumi procedūra aprašyta senoviniame Ajurvedos traktate. Jis datuotas keletą tūkstančių metų prieš Kristų.

„Šis savigydos metodas yra labai išliaupsintas nuo seno ir yra dvejopai vadinamas. Vienas jų – gandaša, o kitas kavalagraba. Skiriasi tik metodika, – sako A. Keturkienė.

Taip vyksta detoksikacija. Aliejus naudojamas todėl, kad jis ir toksinai turi identišką charakteristiką – sunkūs, riebūs, lipnūs. Aliejus visuomet „suriša“ toksinus, nes didžioji dalis jų – tirpūs riebaluose. Dėl šios funkcijos toks galingas yra šios procedūros poveikis organizmui.“

Ką gydo?

Gydytoja sako, kad aliejaus skalavimu gydomos dantų, dantenų, žandikaulio problemos, pavyzdžiui, „kišenės“, kurios formuojasi aplink dantis, dantenų uždegimai, apsaugo nuo blogo burnos kvapo, gelbsti nuo lūpų, burnos ertmės, gerklės sausumo.

„Ši procedūra tinkama, kai žmogui atbukusios juslės – kai jis, pavyzdžiui, nejaučia skonio. Galbūt teko girdėti ką nors sakant, kad viskas vienodo skonio, viskas neskanu. Visų šešių skonių receptoriai yra ant liežuvio, o taip pat ant jo yra ir įvairių skirtingų organų zonos. Kinų medicina tai aprašo labai plačiai“, – sako A. Keturkienė.


Be to, šis metodas naudingas inkstų, plaučių, kepenų, širdies, skrandžio, plonojo ir storojo žarnyno veiklai.

„Šios procedūros metu visos šios zonos jos yra refleksiškai dirginamos, aktyvuojama visų šių organų ir sistemų veikla“, – teigia sveikos gyvensenos konsultantė.

Pasak gydytojos, burnos ertmė labai palanki vieta detoksikacijai ir ne vien lokaliai.

„Kraujotaka ir limfotaka čia labai gera. Dėl to poveikis išplinta, neapsiriboja vien burnos ertme. Tai lemia didesnį kiekį energijos, proto aiškumą, mažesnius galvos skausmus. Taip pat, pravalomi sinusai, gerėja miegas, oda tampa švaresnė, sukuriamas hormonų balansas. Tinka esant migrenai, sergant astma ir netgi cukriniu diabetu. Ne tik gydo, bet ir stiprina dantis bei žandikaulį – tai skirta ir ligų prevencijai. Visi šie dalykai yra siejami su detoksikacija, ne šiaip kad atliekame šią procedūra ir galvojame, kad kažkas turi gerėti“, – teigia A. Keturkienė.

Ši procedūra taikoma ne tik ligų gydymui, bet ir jų prevencijai, kadangi jos metu detoksikuojame organizmą.

Kam šios procedūros atlikti nepatariama?

Jeigu kamuoja rimta sloga, pykina, vemiama, bendra būklė labai sunki, sloga, sutrikęs virškinimas ir pan. burnos skalavimo aliejumi atlikti nerekomenduojama.

Kodėl verta pradėti?

„Ši procedūra ji turėtų tapti mūsų kasdieniu įpročiu. Ir tai tikrai neabejotinai sveikatinanti procedūra, kuri dar ir neutralizuoja mūsų virusus, bakterijas, ligų sukėlėjus.

Tiek gydymosi, tiek profilaktiniais tikslais tai daryti galima neribotą laiką. Geriausia, aišku, reikėtų to imtis, kol dar nesergame, tačiau jei jau turime kokių nors problemų – tikrai nevėlu pradėti“, – tikina gydytoja A. Keturkienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)