New Jersey Technologijų instituto dizaino magistras A. Dudley jau kurį laiką jautėsi nesmagiai dėl savo dantų kreivumo, rašo „Huffington Post“. Tačiau, kaip ir kiti studentai, tokiai prabangai kaip breketai jis neturėjo papildomų lėšų.

Ką jis padarė? Vaikinas nusprendė breketus išsispausdinti su 3-D spausdintuvu ir savo nuotykį dokumentuoti tinklaraščio įraše. A. Dudley savo šiam sumanymui išleido kiek mažiau nei 60 dolerių ir jau po 16 savaičių galėjo džiaugtis ryškiai lygesniais dantimis.

„Jaučiuosi, kad vėl galiu laisvai šypsotis, o tai ir yra svarbiausia“, - tinklaraštyje rašė jis.

Tiesa, vaikinas dantis bandė tiesinti (tradiciniu būdu) dar mokykloje, tačiau nesėkmingai, nes vis pamiršdavo įsidėti išimamą plokštelę.

Dantis ištiesino 3D spausdintuvo pagalba

Įprastinėje odontologijos klinikoje vaikinas už breketus būtų „paklojęs“ apie 8 tūkst. dolerių (7131 eurų). Kurį laiką pastudijavęs jų formą, sudėtį, studentas nusprendė pasinaudoti universiteto 3D spausdintuvu ir pagal savo dantų formą susikurti unikalius breketus.

A. Dudley gamybai naudojo netoksišką plastmasę ir pasigamino 12 breketų (kurie, tiesa, labiau primena kapas).

„Tai dariau ne tiek dėl pinigų, kiek dėl iššūkio bei galimybės panaudoti savo kaip dizainerio įgūdžius“, - „CNN Money“ sakė jis.

Vaikinas nerekomenduoja kitiems atkartoti jo eksperimento, mat pabrėžia nesikonsultavęs su odontologais ir teoriškai galėjęs pakenkti savo sąkandžiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)