„Mano praktikoje neseniai buvo atvejis, kai visus dantis pusamžiui vyrui atkūrėme per 10 valandų. Tai išties įspūdinga, kai po dienos vizito klinikoje žmogus gali šypsotis“, – pranešime žiniasklaidai sako burnos chirurgas.

Gydymo metodas, kuris taupo laiką

Kuo ypatinga „All on 4“ (Viskas ant keturių) metodika? Anot H. Rusilo, visų pirma, ši gydymo metodika leidžia išvengti sudėtingų kaulo priauginimo procedūrų. Antra, padeda taupyti laiką ir pinigus, koreguoja visą gydymo eigą.

„All on 4“ (Viskas ant keturių) metodika

„Įvertinę paciento dantų būklę, sprendžiame, kokį gydymą taikyti. Metodikos principas paprastas – pašalinami likę žandikaulio (arba abiejų) dantys ir įsriegiami 4 implantai, o po to ant jų fiksuojamas bendras dantų protezas. Taigi pakanka tik keturių implantų, kad visi žandikaulio dantys būtų atkurti“, – aiškina „Šypsenos akademijos“ burnos chirurgas.

Ši metodika ypatinga dar ir tuo, kad galima planuoti procedūrų trukmę – atkurti dantis kuo skubiau ar išdėlioti procedūras etapais, pamažu.

Vyrui atkūrė dantis per 10 valandų

H. Rusilas teigia, kad jo praktikoje neseniai buvo atvejis, kai dantis klaipėdiečiui atkūrė per 10 valandų.

Henrikas Rusilas

„Taip jau nutiko, jog žmogus, paskyręs visą laiką karjerą, nepasirūpino savo dantimis. Teko ieškoti sprendimų, kurie būtų greiti ir nekliudytų žmogui kokybiškai gyventi.

Tvarkiau tik vieną žandikaulį. Nuo momento, kai sutartu laiku pacientas atėjo procedūrai, iki jo išlydėjimo namo su laikinu protezu užtrukome beveik pusę paros. Tai išties įstabu – atkurti dantis per 10 valandų“, – tikina H. Rusilas.

Kaip vyksta gydymas?

Gydytojas aiškina, kad tokių rezultatų leidžia pasiekti tik profesionalaus darbo ir geros logistikos dermė.

„Supraskite, čia esmė yra komanda, kurios veiksmai derinami iš anksto: chirurgas pašalina esamus dantis, įsuka implantus, protezuojantis gydytojas atlieka matavimus, išsiunčia juos dantų technikui, kuris gamina laikiną protezą. Gautas protezas uždedamas ant implantų – ir pacientas išlydimas, gyvena su laikinu protezu visavertį gyvenimą ir laukia, kol bus pagamintas nuolatinis“, – sako H. Rusilas.

Klaipėdos klinikos vadovė Eglė Prušinskienė pritaria, kad pasiruošimas procedūrai yra atsakingiausias ir svarbiausias darbas, kuris garantuoja greitį ir kokybę. „Visa komanda – nuo administracijos iki chirurgo, anesteziologo, protezuojančio gydytojo ir asistentų – dirba kaip šveicariško laikrodžio elementai: viskas tikslu, profesionalu, jokio nukrypimo. Būtent tam mes skiriame daugiau dėmesio, kad klientas taupytų laiką ir nevaikščiotų iš kabineto į kabinetą, nelauktų prie durų.“

Eglė Prušinskienė

E. Prušinskienė atkreipia dėmesį, jog visos procedūros metu pacientui, jeigu šis pageidauja, taikoma sedacija (tam yra gydytojas anesteziologas), sukeliama amnezija. Anot klinikos vadovės, pacientas ramiai guli, išlieka sąmoningas, tačiau atsibudęs neprisimena, kas jam buvo daroma.

Kreipiasi gana jauni pacientai

Klaidinga manyti, kad dėl iškritusių dantų paprastai kreipiasi senyvo amžiaus žmonės. Anot H. Rusilo, 45–55 metai – būtent tas amžius, kai žmonėms dažniausiai prireikia dantų gydymo.

„Paprastai tai būna pacientai, kurie nereguliariai lankėsi pas odontologą ar buvo apleidę higieną, netinkamai jos laikėsi. Paprastai tenka siūlyti šį „kapitalinį remontą“ – „Viskas ant keturių“, nes kiti būdai, žvelgiant į ilgalaikę perspektyvą, būtų ne tokie patikimi.

Džiugu ir tai, jog dauguma mano pacientų žino apie tokio gydymo galimybę ir kreipiasi jau žinodami, kokio metodo norėtų“, – pacientų informuotumą pabrėžia gydytojas.

Ar visiems tinka „Viskas ant keturių“ metodika?

H. Rusilas tvirtina, jog kokia sunki paciento burnos būklė bebūtų ar kitos ligos vargintų (onkologinės, cukrinis diabetas), visada ieškoma, kaip padėti pacientui, kad jis galėtų gyventi visavertį gyvenimą ir nekompleksuoti dėl iškritusių dantų ar netobulos šypsenos.

Periodontitas (arba parodontozė) yra būtent ta liga, dėl kurios ir patariame pacientą gydyti „Viskas ant keturių“ metodika. Sergant šia liga, dantys ima klibėti, darytis paslankūs, todėl sudėtinga juos išsaugoti. Dantų atkūrimo metodika „Viskas ant keturių“ šiuo atveju yra geriausias sprendimas. Žmogus vėl pajunta galįs kramtyti, valgyti ir šypsotis be baimės“, – teigia H. Rusilas.

Reikėtų pridurti, jog nebūtinai gali būti tvarkomi abu žandikauliai – nuo būklės įvertinimo priklauso, kokį gydymą parinks specialistas. Tarkim, viršutiniame žandikaulyje galima palikti visus dantis, o jei dantų trūksta, pasiūlyti pavienius implantus, o štai apatiniam žandikauliui, kurio būklė „avarinė“, įsukti keturis implantus ir tvirtinti protezą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją