Vis dėlto, seksas yra labai svarbus mūsų sveikatai, o kokybiškas seksas ypač svarbu.

Kiekvienais metais rugpjūčio 8-ąją kai kurios pasaulio šalys mini Tarptautinę moterų orgazmo dieną. 2006 metais ši diena pirmą kartą buvo paminėta Brazilijoje šiaurės rytuose esančiame Esperantinos mieste. Ją pristatė miesto Tarybos narys Arimateio Dantas.

Tarybos narys nustatė dieną, kuomet reikia kompensuoti „seksualinę skolą“, kurią jis buvo skolingas savo žmonai.

Dabar Moterų orgazmo diena arba Tarptautinė moterų orgazmo diena siekiama didinti informuotumą apie moterų seksualinę sveikatą. Tai taip pat skatinama moteris geriau pažinti savo kūną.

Ši diena suteikia galimybę tiek vyrams, tiek moterims daugiau sužinoti apie moterų orgazmus. Deja, ne visos moterys sugeba patirti orgazmą, o kai kurioms lytiniai santykiai netgi sukelia skausmą.

Tyrimai rodo, kad apie 58 procentai moterų suvaidina patiriančios orgazmą. Taip elgiasi dėl kelių priežasčių: vienos iš ​​nuobodulio ir nuovargio, kitos – norėdamos apsaugoti partnerio jausmus.

Taigi, kas gali trukdyti moterims patirti orgazmą ir kuo apskritai sveikatai naudingas seksas?

Kuo seksas naudingas sveikatai?

Geras kokybiškas seksas yra svarbus mūsų sveikatai. Štai 5 jo naudos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)