Šios taisyklės iš tikrųjų yra veiksmingos. Reikia tik dirbti su savimi ir su savo požiūriu į gyvenimą. Šiuos du dalykus visuomet turite kontroliuoti.

Tam, kad pakeistumėt savo mąstymą, gali prireikti daugelio mėnesių. Tačiau patikėkite, tai yra verta. Taigi, įsidėmėkite šias taisykles, rašo svetainė transurfing-real.ru.

1. Viską, kas vyksta jūsų gyvenime, priimkite taip, kaip yra.

Sugebėjimas priimti yra pirmiausias ir svarbiausias dalykas, kurį turite padaryti, kad jūsų gyvenimas pakryptų geresne linkme. Tai savotiška sielos būsena. Tai nėra jūsų galutinis ar laikinas tikslas. Tai pasaulėjauta, kai priimate absoliučiai viską, kas vyksta jūsų gyvenime.

Kodėl tai veiksminga? Dėl to, kad užuot kovoję su nerimu ir stresu, kurie lydi jus kiekviename žingsnyje, jūs susitelkiate ties svarbiausia – keliu, kuriuo einate. Be to, jūs neprisidarote sau papildomų problemų, o tai yra labai svarbu.

Sugebėjimas priimti padeda sumažinti nerimą. Jūs atsipalaiduojate, nesikaunate kiekvieną minutę, o tai reiškia, neapsunkinate padėties, kuri, tikėtina, ir taip yra nelengva.

Tačiau kalbėsiu aiškiau. Kai kalbu apie gebėjimą priimti, galvoje neturiu apatijos ir abejingumo. Tai nereiškia, kad jūs pasidavėte ir nededate pastangų pakeisti egzistuojančią padėtį. Tai tėra priėmimas: tai yra todėl, kad taip yra. Viskas.

Kas yra, tas yra. Kad ir kas įvyktų. Jūs privalote nuolat kartoti sau šią formulę. Apsiginkluokite kantrybe ir pamėginkite suvokti, kad viskas, kas vyksta jūsų gyvenime, dėl kažkokių priežasčių turi įvykti. Taip yra todėl, kad yra.

2. Nepaverskite malonumų vaikymosi savo tikslu.

Kaip ir dauguma žmonių, mes visada būname nepatenkinti tuo, ką turime, ir manome, kad galime tikėtis daugiau. Kai malonumų ir pasitenkinimo vaikymasis tampa žmogaus tikslu, jis patenka į begalinių troškimų pinkles. Šie troškimai niekada nesibaigia.
Pasitenkinimo jausmas, kurį suteikė pasiektas troškimas, netrunka amžinai. Kai tik patenkinsite vieną troškimą, netrukus sugalvosite kitą.

Tai nereiškia, kad neturite džiaugtis ir mėgautis, kai pasiekiate tai, ko norėjote. Svarbiausia, kad tai netaptų savaiminiu tikslu, kuris jus praryja. Mėgaukitės kiekvienu savo gyvenimo momentu, ir suvokite, kaip tai paprasta ir sveika.

Svarbiausia, kad nesijausite nelaimingas, kai kas nors nepasiseks.

3. Niekada jokiomis aplinkybėmis neleiskite, kad jausmai jus užvaldytų.

Kad ir kokie būtų jūsų jausmai, atminkite, kad jie netrunka amžinai. Šiame pasaulyje viskas praeina. Negalite nuolat ir kiekvieną sekundę būti laimingas. Lygiai taip pat visą gyvenimą nebūsite nelaimingas.

4. Galvokite ne apie save, o apie pasaulį, kuriame gyvenate.

Kai visą laiką apie save mąstote, jūs pataikaujate savo ego ir tuo pat metu pradedate justi vis didesnį nepasitikėjimą. Laimingi žmonės nesikoncentruoja vien tik ties savimi. Šia tema yra puiki kinų patarlė: „Jei trokštate laimės valandai, nusnauskite, jei dienai – eikite žvejoti, jei visiems metams – turėsite paveldėti daug turto, jei visam gyvenimui – padėkite kitiems“.

Kitaip tariant, vertinkite save ramiau – ne taip rimtai. Geriau pagalvokite, kuo galite padėti kitiems.

5. Atsisakykite noro bet kokiomis priemonėmis pasiekti tai, ko trokštate.

Budizmas moko, kad troškimai sukelia kančią. Kodėl? Todėl, kad galvodami apie tai, ko norite, nebegalite pastebėti ir vertinti tai, ką jau turite.

Kai įgyvendinate savo troškimą, pajuntate tuštumą, ir būnate priversti vėl susigalvoti, ko norite. Ir taip – iki begalybės.
Jei jums pavyks išsivaduoti iš šios „troškimų karuselės“, iš karto pajusite palengvėjimą ir dėkingumą likimui už viską, ką turite čia ir dabar. Tai yra raktas į taiką ir harmoniją su savimi.

6. Niekada nesigailėkite to, kas buvo.

Apgailestavimas yra viena iracionaliausių emocijų, ar ne? Juk negalite pakeisti to, kas jau įvyko. Jūs galite pasimokyti iš tų įvykių, tačiau tai niekaip nėra susiję su beprasmišku apgailestavimu.
Žinau, kad kartais būna sunku kažko nesigailėti ar dėl kažko neapgailestauti. Svarbiausia, neužstrigti ties šiomis mintimis. Juk tai absoliučiai nenaudinga.

7. Niekada nepavydėkite.

Tai dar viena beprasmiška emocija. Ji tiesiog rodo, kad savimi nepasitikite. Nes pavydite kitiems žmonėms sėkmės ar pasiekimų.
Verčiau pažvelkite į save, iškvėpkite. Būkite dėkingi likimui už tai, kuo šiandien esate ir ką turite.

Budistų vienuolių malda

8. Neišgyvenkite dėl išsiskyrimų.

Gyvenime neretai nutinka taip, kad tenka išsiskirti su jums brangiais ir artimais žmonėmis. Tačiau gailėdamiesi dėl to niekuo nepadėsite nei sau, nei tam žmogui.

Kartais tenka sukaupti visą savo drąsą ir priimti tai, kas įvyko. Galvokite apie tai, ką turite šiandien, o ne tai, ką praradote.

9. Pasipiktinimas ir nuoskauda niekuo nepagelbės. Nei jums, nei kitiems.

Kai piktinatės, bet nieko nedarote, padėtis nesikeičia. Tai tiesiog susiurbia jūsų gyvenimišką energiją. Ir viskas.
Neleiskite, kad kiti žmonės darytų jums įtaką. Jūs negalite kontroliuoti jų poelgių ir žingsnių. Tačiau jūs galite kontroliuoti savo reakciją į tai, ką jie daro!

10. Neleiskite, kad aistros nulemtų jūsų elgesį.

Tai daugelio iš mūsų problema. Mano taip pat. Mes visi sutinkame, kad aistros neturi būti už mus stipresnės. Tai primena emocijų vaikymąsi, kai emocijos greitai praeina ir suteikia tik trumpalaikį malonumą.
Meilė – visai kita istorija. Aš manau, kad meilė iš tikrųjų yra labai svarbus jausmas. Jūsų šeima yra svarbiausias ir brangiausias turtas. Jūsų gyvenimas tik tuomet būna tikras ir laimingas, kai rūpinatės savo šeima ir ją saugote.

11. Nereikia užstrigti tik ties vienu dalyku.

Kai jūsų mintis užvaldo vien tik vienas tikslas, jūs nepatiriate malonumo iš to, ką jau turite. Tuo pačiu negalite mėgautis šiuo momentu.

Pasistenkite, jei galite, neužstrigti ties vienu dalyku, kad ir koks svarbus jis atrodytų. Ypač, jei ne jūsų jėgoms jį kontroliuoti.

12. Neteikite pernelyg didelės reikšmės savo gyvenamajai vietai.

Šiuo atveju reikėtų elgtis taip: jei galite kažką pakeisti, tuomet dėkite visas jėgas, kad jums pavyktų. Tačiau jeigu ne – kur kas protingiau bus priimti tai, ką turite čia ir dabar, negu apgailestauti ir svajoti, kaip galėtų būti.

13. Neskirkite pernelyg didelės reikšmės skaniam maistui.

Skaniai pavalgyti, žinoma, yra malonu. Tačiau, vis dėlto, daugiau dėmesio skirkite tam, kad maistas būtų sveikas ir naudingas – kitaip rizikuosite tapti nesveikai priklausomi nuo maisto. Tą patį galima pasakyti apie alkoholį ir kvaišalus.

14. Nelaikykite daiktų, kurie jums jau nereikalingi.

Neįsivaizduojate, kaip lengva apaugti šlamštu, kuris užima jūs erdvę ir yra absoliučiai nenaudingas. Jeigu jis neteikia jums jokios naudos ir džiaugsmo – tiesiog juo atsikratykite. Iš karto pajusite palengvėjimą. Be to, kad namuose atsiras daugiau erdvės, jūs sutvarkysite ir savo mintis.

15. Nereikia stengtis būti panašiam į visus.

Visur vadovaukitės sveiku protu. Elkitės taip, kaip jums kužda jūsų širdis, o ne remkitės tuo, ką galvoja kiti žmonės. Patys turite nuspręsti, kas jums yra svarbu.

Jūs patys sprendžiate, kas yra gerai, o kas – blogai. Šiuo klausimu jums nereikia aplinkinių patarimų ir užuominų.

16. Nesistenkite išmokti visko vien tam, kad to kada nors gali prireikti.

Žinoma, jūs nesate samurajus, kuris tobulina savo įgūdžius, kad laimėtų kovą. Tačiau jo išmintį galima pritaikyti savo gyvenimui. Geriau būti kurios nors vienos srities žinovu ir meistru, negu visko žinoti ir mokėti po truputį.

17. Nebijokite mirties.

Tikiu, kad nebijoti mirties yra labai sunku. Tačiau mirtis mums visiems yra neišvengiama. Mes galime tai priimti ir išmokti gyventi su mintimi, kad anksčiau ar vėliau mūsų neliks, arba nerimauti ir drebėti visą likusį gyvenimą.

18. Nesivaikykite materialinių gėrybių.

Geriau pagalvokite, kas bus su visais turtais, kai jūsų neliks? Jums reikalingi tik tie daiktai, kurie yra naudingi gyvenimui. Visa kita – tuščias laiko švaistymas.

19. Dėkokite Budai ar Dievui už viską ir nesitikėkite jų pagalbos.

Išmokite prisiimti atsakomybę už savo gyvenimą. Nesitikėkite, kad sėkmė ar Dievas padės jums kiekviename žingsnyje. Darykite viską, kas nuo jūsų priklauso, kad padėtumėt patys sau. Jeigu teisybė yra jūsų pusėje, anksčiau ar vėliau jums pavyks.

20. Visada elkitės garbingai, net jūsų gyvybei gresia pavojus.

Nesielkite taip, kad vėliau dėl šio poelgio jums būtų gėda. Jus apibūdina jūsų veiksmai, o ne įsitikinimai.

21. Niekada nenuklyskite nuo pasirinkto kelio.

Būkite kuklūs, elkitės, kaip liepia jūsų širdis. Būkite visada atviri pažinimui ir dvasiniam tobulėjimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)