Viltį surado Lietuvoje

Kai Bogdanui buvo šiek tiek daugiau nei pusė metų, paaiškėjo, kokia rimta jo ligos diagnozė. Iš pirmo žvilgsnio visiškai sveikam berniukui ant kojų atsirado mėlynės, o kiek vėliau pasirodė ir kraujas iš nosies. Po tyrimų Ukrainoje paaiškėjo, kad trombocitai berniuko kraujyje buvo pasiekę pavojingą ribą ir berniukas atsidūrė reanimacijoje. Ten buvo siekiama atstatyti vaiko kraujo rodiklius ir tik po to jis buvo išvežtas į ligoninę, kur buvo diagnozuotas kraujo vėžys ir atliktas pirmas chemoterapijos kursas.

„Ukrainos gydytojai nebuvo optimistiški ir to gydymo pradėti net nenorėjo, nes teigė, jog vaikas gali neištverti chemoterapijos“, – pasakojo šeimos draugė Birutė.

Bogdanas

Anot jos, šeima negalėjo susitaikyti su mintimi, kad jų sūnus neturės progos išgyti, todėl Bogdano tėvai pagalbos nusprendė ieškoti kitur – Lietuvoje.

Išsityrus Vilniaus Santarų klinikose, Bogdanui buvo paskirta tolimesnė chemoterapija. Už pirmą jos kursą Ukrainoje pavyko susimokėti patiems tėvams, tačiau tolimesnio gydymo kainos kėlė didžiulį nerimą.

„Bogdano tėvai patys išgalėjo susimokėti tik už pirmą chemoterapiją, tačiau buvo žinoma, kad dar prireiks keliasdešimt tūkstančių eurų. Kadangi abu tėvai privalėjo palikti darbus Ukrainoje ir jų finansinės galimybės išseko, o kiekvienas lovadienis ligoninėje kainavo 250 eurų, buvo kreiptasi paramos į „Mamų uniją“ ir kiekvieną, kuris sutiktų paaukoti“, – apie sunkumus kalbėjo Birutė.

Reikalinga brangi transplantacija

Anot Birutės, paviešinus žinią apie mažylio iš Ukrainos ligą, gana greitai buvo paaukota užtektina pinigų suma visiems chemoterapijos kursams pabaigti.

„Berniuko būklė šiuo metu yra gera, ketvirtadienį, po gydymo bloko, jis buvo išleistas namo gydymo tęstinumui. Dabar Bogdanas gauna chemoterapiją, bet jam būtina kaulų čiulpų transplantacija.

Būtent transplantacijai yra būtini pinigai, – pasakojo VUL Santaros klinikų filialo Vaikų ligoninės gydytoja vaikų hematologė, Vaikų onkohematologijos skyriaus vedėja Sigita Stankevičienė.

– Nors šiuo metu liga yra sustabdyta, transplantacija – dar vienas gydymo etapas, be kurio Bogdanas nepasveiks. Transplantacijai reikalinga didžiulė suma – 158 680, 35 Eur. Toks yra nustatytas Vyriausybės įkainis transplantacijos etapui.“

Kaulų čiulpų donoras berniukui surastas užsienio šalyje, už kurį „Mamų unijos" fondas jau sumokėjo 6 tūkst. Eur. Iš viso fondas Bogdanui yra surinkęs 60 tūkst. Eur, iš kurių 40 tūkst Eur sumokėta už vaiko gydymą. Likę 20 tūkst. Eur bus skirti kaulų čiulpų transplantacijai. Taigi, gydymui pinigų vis dar trūksta.

Bogdanas

Geraširdė lietuvė tiki, jog su visų mūsų pagalba mažylis pasveiks ir galės gyventi dar visą jam prieš akis laukiantį ilgą gyvenimą.
„Pati ėjau į bažnyčią ir prašiau vienuolių, jog pasimelstų už šią ir kitas sergančias šeimas. Tikiu, jog žmonės ir toliau ties pagalbos ranką – be suaukotų pinigų Bogdano šeima būtų išgalėjusi susimokėti tik už vieną chemoterapijos kursą, o visi kartu pasiekėme daug daugiau.“

„Mamų unija“ kviečia visus, neabejingus mažo vaiko istorijai, suteikti jam šansą gyventi ir padėti šeimai surinkti pinigų berniuko gydymui. Tai galima padaryti pervedant auką:

Paramos ir labdaros fondas „Mamų unija“
Sąskaitos Nr. LT77 7300 0101 4079 5625
Paskirtis – Bogdan
Įm. kodas: 302288579
Swedbank AB Banko kodas 73000 BIC – HABALT22
Per PAYPAL sistemą: egle@mamuunija.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)