Jei vasarą patalpų drėgmė siekia 60-70 proc., tai žiemą jose drėgmės lieka tik 15-20 proc. Visus šiuos išbandymus sunkiausia išlaikyti veido odai, kuri lauke jokiais drabužiais neapsaugota. Todėl žiemą odai būtina ypatinga priežiūra ir rūpestis, kad ji neišsausėtų, netaptų jautresnė, nepradėtų šerpetoti ar nepaūmėtų odos ligos, tokios kaip egzema, rašoma pranešime spaudai.

Maitinti ir drėkinti ne taip, kaip vasarą

Mažų kainų vaistinių tinko „Camelia“ surengta apklausa apie odos priežiūrą žiemą parodė, kad didžioji dalis moterų žino, jog veido odą šaltuoju metų laiku reikia ir drėkinti, ir maitinti.

„Žiemą odai reikalingas drėkinimas, maitinimas ir apsauga nuo šalčio. Bet šaltuoju sezonu kremus reikėtų naudoti ne taip, kaip vasarą. Rekomenduojama žiemą rytais veidą tepti riebesniu, apsaugančiu nuo šalčio kremu, kuris pagamintas natūralaus nerafinuoto aliejaus pagrindu. Jis sukurs apsauginę plėvelę ir neleis išgaruoti drėgmei. Būnant šiltose patalpose ir nakčiai tinka drėkinamasis kremas, kuris leis odai normaliai kvėpuoti ir prisotins ją drėgmės“, – odos priežiūros patarimus dėsto vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Jurga Juknevičienė.

Prireiks švelnaus šveitiklio

Vaistininkės teigimu, bet kuriuo metų laiku veido odos priežiūrai nepakanka tik kremo, bet žiemą tai ypatingai aktualu. Šiuo sezonu odą reikėtų palepinti drėkinamosiomis, maitinamosiomis kaukėmis, serumais, procedūromis.

„Šaltuoju metų laiku šerpetojančioms, labiau kietėjančioms negyvosioms paviršinio sluoksnio ląstelėms pašalinti prireiks šveitimo. Tačiau odą valyti reikėtų švelniai, atsargiai, kad nebūtų pažeista trapi jos pusiausvyra ir jos nesudirgintume papildomai. Vaistinėse yra platus veido odos šveitiklių, kaip ir maitinamųjų ar drėkinamųjų kremų pasirinkimas, o išsirinkti jums labiausiai tinkantį padės vaistininkai“, – konsultuotis su specialistais kviečia J. Juknevičienė.

Kapiliarams duokite vitamino C

Šaltasis metų sezonas – tikras išbandymas paviršiniams odos kapiliarams. Svarbu, kad jie būtų stiprūs elastingi ir galėtų efektyviai prisitaikyti prie oro sąlygų – šaltyje susitraukti ir taip saugoti odą nuo nušalimų, o šiltoje patalpoje išsiplėsti ir vėl rūpintis odos mityba. Todėl reikia pasirūpinti, kad jiems netrūktų vitamino C. Būtų puiku, jei šio vitamino būtų žiemą jūsų naudojamų kremų sudėtyje, bet galima tiesiog gerti jį kaip maisto papildą.

Pasirūpinkite ir kūno oda

Farmacininkė primena, kad šaltuoju metų laiku daugiau priežiūros reikia ir kūno odai, kuri taip pat išsausėja, sugrumba, dažniau nušąla tokios vietos, kaip blauzdos, šlaunys. Jos saugo energiją ir medžiagų apytaka tose vietose sulėtėja. Jos gali pradėti šerpetoti. Suaktyvinti kraujotaką ir pašalinti negyvąsias ląsteles galima kūno šveitikliais, po to būtina patepti odą maitinamuoju kūno kremu ar balzamu.

Kai aplink viešpatauja šaltis ir žvarbūs vėjai, nereikėtų pamiršti ir lūpų balzamo bei riebaus rankų kremo.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją