Virginijus įtaria, kad pavojinga infekcija galėjo užsikrėsti nuo žmonos. „Du mėnesius niekur nebuvau išėjęs iš namų, todėl manau, kad galėjau nuo jos užsikrėsti. Nors žmona simptomų nejautė, tačiau jos darbe užfiksuotas ne vienas ligos atvejis.“

Susirgus COVID-19 liga, vyrui pirmiausia nežymiai pakilo temperatūra. „Keturias dienas temperatūra buvo šiek tiek didesnė nei 37 laipsniai. Iš pradžių pagalvojau, kad tai tik uždegimas, nes prieš kelias dienas užsigavau pirštą, kuris sutino“, – atvirauja Virginijus.

Vėliau Virginijaus būklė ėmė blogėti, o temperatūra pakilo dar labiau. „Supratau, kad kažkas ne taip. Temperatūra pakilo iki 38,5 laipsnių, todėl išsikviečiau greitąją medicinos pagalbą. Ligoninėje atliko COVID-19 tyrimą ir paaiškėjo, kad sergu“, – pasakoja pacientas.

Koronaviruso gydymas Kauno klinikose

Kauno klinikose Virginijus praleido beveik mėnesį. Jo kova su COVID-19 liga buvo sudėtinga, nes dėl transplantuoto inksto privalo vartoti imunitetą slopinančius vaistus ir turi gretutinių susirgimų. „Pacientas serga arterine hipertenzija, podagra, išemine širdies liga, širdies nepakankamumu, jam operuotos širdies kraujagyslės, – sako Kauno klinikų Nefrologijos klinikos Nefrologijos skyriaus vadovė, Urgentinės inkstų patologijos poskyrio vadovė, gydytoja nefrologė doc. Asta Stankuvienė. – Į Kauno klinikas Virginijus atvyko labai sunkios būklės: nuolat duso, negalėjo pats pasirūpinti savimi, nustatyta pablogėjusi transplantuoto inksto ir širdies funkcija.“

Pasak doc. A. Stankuvienės, vyrui taikytas visas šiuo metu patvirtintas sunkios COVID-19 ligos formos gydymas: deguonies terapija, priešvirusinis gydymas, leidžiama imuninė persirgusių COVID-19 pacientų plazma, antibiotikai.

Imuninė persirgusių COVID-19 pacientų plazma Virginijui buvo leidžiama net 3 kartus, jis gydymą toleravo gerai ir tai padėjo greičiau pasveikti. „Imuninė kraujo plazma Kauno klinikose pacientams, sergantiems COVID-19, lašinta jau ne kartą. Kol kas nepastebėta jokių šalutinių reakcijų, taip pat pastebime, kad po imuninės kraujo plazmos sulašinimo pagerėja bendra pacientų būklė“, – teigia Kauno klinikų COVID-19 Antrojo skyriaus vadovė dr. Neringa Vagulienė.

Koronaviruso gydymas Kauno klinikose

Nors kova su COVID-19 buvo nuožmi ir įtempta, tačiau šiuo metu vyras jaučiasi gerai ir džiaugiasi grįžęs į namus. „Vos tik įveikiau COVID-19, pasijutau visiškai sveikas. Nors kartais būna sunku kvėpuoti, išeinu į lauką, darau pratimus, kad kuo greičiau atsistatyčiau. Kauno klinikų gydytojai jau ne kartą išgelbėjo mano gyvybę. Jaučiuosi dėkingas gydytojai nefrologei doc. Astai Stankuvienei ir visai Kauno klinikų komandai, kuri ne pirmą kartą pastato mane ant kojų“, – gražių žodžių negailėjo Virginijus.

Gydytojos nefrologės teigimu, persirgusio COVID-19 Virginijaus transplantuotas inkstas po ligos veikia puikiai, širdies funkcija taip pat pagerėjo. „Pacientui nebereikia papildomo deguonies, jis geba pasirūpinti pats savimi, atlikti minimalius namų ruošos darbus, nors didesnio fizinio krūvio metu vis dar išlieka dusulys ir greitesnis nuovargis“, – kalbėjo ji.

Docentė teigia, kad sėkmingą sunkios COVID-19 ligos gydymą lėmė daugiadalykės gydytojų komandos darbas ir rūpestinga Kauno klinikų Nefrologijos klinikos Nefrologijos skyriaus slaugytojų priežiūra. Prie Virginijaus gydymo prisidėjo Kauno klinikų gydytojai nefrologai, klinikiniai imunologai, infekcinių ligų gydytojai, reabilitologai, kineziterapeutai, kardiologai, pulmonologai. Be to, gydymo metu medikams padėjo ir begalinis Virginijaus noras pasveikti. „Pacientas labai stengėsi, laikėsi visų gydytojų nurodymų, sąžiningai atlikdavo kvėpavimo pratimus, kuriuos skyrė Kauno klinikų Reabilitacijos klinikos gydytojai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)