Dar paauglystėje ji susirgo kraujo vėžiu – limfoma. Pasveikusi ir suaugusi ji ištekėjo, susilaukė trijų vaikučių, deja, vyriausiasis dabar jau šešiametis sūnelis yra neįgalus.

Vėliau santuoka nutrūko, tad savo mažylius dabar nuomojamame būste gyvenanti moteris augina viena.

Pernai Agnė patyrė avariją, kurioje buvo smarkiai sužalota, o vėliau atslinko ir žinia apie gėrybinį, bet vėliau supiktybėjusį auglį bei vėl atsinaujinusią limfomą.

Į „Delfi“ redakciją su pagalbos prašymu kreipėsi Agnės sesuo Miglė. Susisiekus su pačia Agne ir paprašius papasakoti savo istoriją, moteris neslėpė, kad kalbėti apie savo išgyvenimus jai nelengva. Tačiau jai šiuo metu labai reikia finansinės paramos, kad pavyktų išbristi iš nesėkmių liūno, galėtų kabintis į gyvenimą ir pasveikti dėl savo trijų vaikučių.

Po avarijos gydytojai stebėjosi, kad išliko gyva

Pernai Agnė patyrė didelę avariją: į jos automobilį įvažiavo kita mašina.

„Iš mano mašinos priekio nieko nebeliko. Pačiai – irgi nieko gero. Daktarai stebėjosi, kaip išlikau gyva ir galėjau atsistoti ant savo kojų, nes buvo pažeistas stuburas, plyšo kairės kojos meniskas, raiščiai, iš vietos išėjo girnelė. Dabar reikalingas sąnario protezas.

Ilgą laiką po avarijos buvau įtvaruose: turėjau kaklo, stuburo įtvarą, buvo lūžę šonkauliai. Apatinę mano stuburo dalį dar buvo galima operuoti, bet viršutinės nė pats geriausias Lietuvos neurochirurgas neapsiėmė operuoti. Pasakė: „Jeigu atsigulsi ant operacinio stalo, nuo jo jau nebenulipsi“.

Nervai per avariją buvo užspausti, klausa pažeista. Dabar šiek tiek šlubuoja atmintis: kas įvyko seniai, prisimenu, o kas paskutiniu metu – nelabai. Jeigu nuolat apie tai kalbame, dar išlieka atmintyje, jei ne, tiesiog trinasi“, – baisios avarijos padarinius vardijo moteris.

Dėl stuburo pažeidimų gydytojai moterį įspėjo: po gydymo teks susitvarkyti neįgalumo dokumentus, o apie fizinį darbą reikės pamiršti.

„Dabar, jeigu orai keičiasi, suka, laužo kaulus. Dėl stuburo pažeidimų ilgai negaliu išbūti vienoje pozoje, nes atjungia kojas, rankas. Turiu nuolat besitęsiantį dubens kaulų uždegimą. Dar dieną nieko, bet naktimis būnu sukandusi dantis.

Net negaliu išeiti pasivaikščioti: išėjus į lauką pulsas ir spaudimas pakyla, cukrus krenta ir tenka važiuoti į priėmimo skyrių. Dėl per didelio kiekio vaistų pradėjo streikuoti širdis.

Nuo vasario man gydytojas davė du mėnesius išsitirti nuodugniai, pereiti per visus gydytojus, bet aš iki šiol laukiu eilėje ir dar šito nepavyko to padaryti“, – konstatavo moteris.

Rado gerybinį auglį

Po avarijos moteris vis pajausdavo pilvo skausmus. Jos gimdoje gydytojai rado cistų. Viena cista trūko, Agnę teko operuoti.

Deja, ir po operacijos skausmai nesiliovė. Gydytojai iš pradžių ramino, kad tai turbūt dėl cistų. Bet, ištyrus privačiai, rugsėjį medikai aptiko gėrybinį kiaušidžių naviką.

„Iš pradžių viskas buvo kaip ir normaliai. Važinėjau į gydymą lazeriu, bet niekas nesikeitė. O mane dar ir labai sunku tirti, nes paima gimdos kaklelio tepinėlį ir, kol ateina tyrimo atsakymai, ląstelės žūsta“, – atsiduso moteris.

Paklausta, kodėl ląstelės žūsta, Agnė sakė, kad tai – mįslė net gydytojams.

„Kol neturėjau dukters, viskas buvo gerai, bet trečias gimdymas labai paveikė, po jo organizmas smarkiai nusilpo. Šiaip nuo mažens mano organizmas yra silpnas: turiu daug visokių alergijų, bronchinę astmą – dabar viskas suaktyvėjo. Labai sunku dėl to parinkti vaistus. Stengiesi nuo vieno gerti vaistus, bet kartu tenka gerti ir nuo alergijos, nes tie, kurių reikia, kelia alerginę reakciją“, – aiškino moteris.

Po tyrimų nustatė trečią vėžio stadiją

Vasarį, pakartojus tyrimus, Agnei nustatyta gimdos kaklelio vėžio trečia stadija. Siekiant suvaldyti greitai plintančią ligą, moteriai paskirta dviejų rūšių chemoterapija: vaistų leidimas ir švitinimas.

Lyg to būtų maža, atsigavo ir paauglystėje turėta limfoma, dėl ko moterį nuolat kamuoja silpnumas.

„Atsikeli ryte ir jauti jėgų trūkumą. Bet turi būti stipri, nuvežti mažiukus į mokyklą, darželį“, – sakė moteris.

Pastaruoju metu moters organizmas net nebegamina gerųjų bakterijų.

„Geriu jas, bet vis tiek niekas neįsisavina. Dėl to, net ir po, atrodytų, nesudėtingos nosies operacijos, kilo didelės komplikacijos“, – prisiminė pašnekovė.

Laukia ilgas ir sudėtingas gydymas

Gydymą reikia pradėti nedelsiant. Iš pradžių Agnei teks lankytis pas hematologus ir gydytis sugrįžusią limfomą.

Taip pat moters laukia kiaušidžių vėžio gydymas. Moteris norėtų iškart šalinti gimdą, nors gydytojas siūlė neskubėti.

„Gydytojas yra už tai, kad išsaugotų jaunam žmogui vaisingumą. Bandžiau su juo kalbėtis. Sakau: „Kam man tai? Jau turiu vaikelių ir planuose daugiau tikrai nėra. Kam delsti laiką su chemoterapijoms, jeigu jau dabar būtų galima pašalinti gimdą?“

Bet gydytojas pasakė: jeigu chemoterapija nepadeda, tuomet pradėtų gydyti lazeriu ir tik, jeigu lazeris nepadeda, tuomet lauktų organo šalinimas. Bet visa tai kainuoja, o aš šiandien neišgaliu mokėti“, – atsiduso moteris.

Pinigų reikia ir vaistams, ir privačiam gydymui, nes valstybinėse gydymo įstaigose eilės didelės, o Agnė ilgai laukti negali, kadangi sveikata vis prastėja.

Be to, moteriai tenka rūpintis trimis vaikais, kurių vyriausiasis, kaip minėta, yra neįgalus. Vaikui nustatytas autizmas. Be to, sūnelis gimė vos su vienu inkstuku, neišsivystęs jo krūtinės ląstos kaulas, plyšę pilvelio raumenys. Taigi, gydymas laukia ne tik Agnės, bet ir jos vaikelio.

Kas nori prisidėti prie moters gydymo, galite ją paremti:

Gavėjas: Agnė Leikauskienė

Sąskaitos nr.: LT327044060008052365

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)