Jonuko tėtis Elijus Urbietis kalbėdamas apie jų šeimai tekusį išbandymą, sakė, kad jų sūnelis gimė be dviejų stuburo slankstelių (diagnozė Spina Bifida Meningocele), dėl ko yra sutrikę apatinių kūno dalių funkcija, nuo kelių paralyžiuotos kojos. Taip pat yra išsivysčiusi hidrocefalija (vandenė), smegenų skystis negali pasišalinti savaime, todėl galvoje įdėtas šuntas.

„Dabar Jonukui yra du su puse metukų. Pagal raidą jis jau turėtų vaikščioti, deja, to dabar jis negali daryti. Juda neįgaliojo vežimėlyje.

Priklausome Spina Bifida asociacijai, iš kurios sužinojome, kad kai kurie tėvai yra vežę savo vaikus į specializuotas klinikas Vokietijoje, kur dirba būtent tos srities specialistai. Jie vaikams pritaiko kineziterapines mankštas, visokius įtvarus ir vaikučiai bent iš dalies gali vaikščioti. Mes ir patys vežtume savo Jonuką į tokią kliniką, tačiau dviejų mėnesių gydymas kainuoja apie 30 000 eurų. Papildomai dar kainuotų vieno iš tėvų apgyvendinimas Vokietijoje, kelionė ir maitinimas. Deja, mes tokių pinigų neturime… Todėl atidarėme specialią sąskaitą ir ketiname įregistruoti labdaros fondą, kad surinktume reikalingą sumą ir Jonukui būtų suteikta reikalinga pagalba.

Jonukui renkama parama

Gydymas turi būti pradėtas kuo anksčiau, kol dar kaulai minkšti ir galima kažką koreguoti, kuo ilgiau bus uždelsta, tuo efektas bus mažesnis“, – apie mažojo Jonuko iššūkius bei viltį bent kiek pagerinti jo ateities perspektyvas kalba mažylio tėtis Elijus Urbietis.

Padėti jau suskubo „Caritas“

„Vos tik sužinojome, kad vaikutis, kuriam reikalinga pagalba, yra iš Kėdainių rajono, nutarėme padėti šeimai rinkti mažylio gydymui reikalingas lėšas. Pirmoji akcija vyko Verbų sekmadienį. Mūsų savanoriai buvo nupynę apyrankes su angeliukais ir kvietė žmones už auką jų įsigyti.

Jonukui renkama parama

Pavyko surinkti 430 eurų. Dėkojame visiems, kurie jau prisidėjo. Ačiū dekanui N. Martinkui, kad ragino žmones aukoti mažylio gydymui. Tačiau suprantame, kad trūksta dar labai daug, todėl kviečiame visus, kas galite, prisidėti. Padėkite Jonukui gauti reikalingą gydymą, kad jis galėtų pasidžiaugti savo vaikyste ir ateityje gyventi kuo pilnavertiškesnį gyvenimą.

Vienysimės su kitais „Carito“ skyriais, nes tikrai norisi padėti šiai kalnaberžiečių šeimai.

Jonukui renkama parama

Pinigus galima aukoti į Šiaulių banke Jono Urbiečio vardu atidarytą sąskaitą LT247189900551724494. Būtina įrašyti žodį Parama arba Auka. Jei kam yra patogiau, pinigus galima atnešti ir į Kėdainių Šv. Juozapo parapijos raštinę (Radvilų g. 10). Visos surinktos lėšos atiteks Jonuko šeimai. Drauge sukurkime Velykinį stebuklą. Iš anksto visiems nuoširdžiai dėkojame“, – teigė Kėdainių Šv. Juozapo parapijos „Carito“ vadovė Lina Zakaravičienė.

Jei neturite galimybių paaukoti pinigų, galite prisidėti kitais būdais, pavyzdžiui, šiuo pagalbos prašymu pasidalinti socialiniuose tinkluose, kad kuo daugiau žmonių sužinotų apie dvimečiam berniukui reikalingą pagalbą ir ta suma būtų kuo greičiau surinkta.