Ir ne bet kokiai visuomenei, o patiems mažiausiems, kurie be aplinkinių rūpesčio tiesiog neišgyventų. Kilniaširdė moteris surinko daugiau kaip 2 tūkstančius litrų gyvybiškai svarbaus motinos pieno neišnešiotiems kūdikiams ir vienos lyties šeimoms, maitinančioms naujagimius.

Oregone gyvenančią Elizabet galėtume vadinti tikra stebukladare. Tik jos užsispyrimo ir ryžto dėka gyvybiškai svarbaus motinos pieno negalintys gauti neišnešiotukai ar vienos lyties šeimos, auginančios naujagimius, gali jiems duoti tai, kas pirmaisiais gyvenimo mėnesiais yra būtina.

Elizabet buvo diagnozuotas hiperlaktacijos sindromas, o tai reiškia, kad ji turi net 10 kartų daugiau pieno, negu jo reikia jos kūdikiui. Šiuo metu ji maitina savo 6-ių mėnesių dukrytę ir šimtus ar net tūkstančius kitų vaikų.

Vienu kartu Elizabet nutraukia apie 2 litrus pieno, ir taip penkis kartus per dieną – vos prabudusi, po pusryčių, pietų, vakarienės ir vėl vidurnaktį.

Apie tokią savo būklę moteris sužinojo kai laukėsi pirmosios dukros, kuriai šiuo metu jau yra dveji su puse. Nuo to laiko pieno nutraukimui, paruošimui laikymui, atžymėjimui ir pasterizavimui mama dėl kilnaus tikslo darbuojuosi net po 10 valandų per parą.

„Nutraukinėti pieną – tai ne žaidimas, tai nepatogu, tai skausminga, bet tai mano meilės išraiška.“, - - sako Elizabet.

Dalį pieno ji atiduoda vietinėms mamoms, o kitą – į pieno banką. Jos išlaidas iš dalies padengia valstybė. Pinigai išleidžiami maistui, tarai, šaldikliams ir medicininiam patikrinimui.

Elizabet laiko pieną 4-iuose didžiuliuose šaldikliuose: „Motinos pienas – kaip skystas auksas, jo niekada negalima išmesti, kai jo taip reikia daugybei kūdikių“, - įsitikinusi moteris.