„Perbrauki per plaukus ir lieka kuokštas rankoje“, – atviravo Mindaugas.

Estetinės ir lazerinės medicinos klinikos „Era Esthetic“ gydytoja dermatologė Jurgita Stoškienė pasakojo, kad su padidėjusiu plaukų slinkimu po COVID-19 infekcijos susidūrė ne vienas žmogus.

Išaugusį pacientų, susidūrusių su šia problema, srautą stebi ir mūsų šalies vaistininkai. Jie patvirtina, kad viena iš pasekmių, persirgus COVID-19, yra plaukų slinkimas.

„Daugiau pabendravus su COVID-19 persirgusiais pacientais paaiškėja, kad liga jie sirgo prieš 3–4 mėnesius ir dabar atėjo į vaistinę pagalbos dėl neįprastai gausaus plaukų slinkimo, – portalui „Delfi“ sakė „Camelia“ vaistinės vaistininkė Jurgita Kukliauskienė. – Kai organizmas kovoja su užkratu, į kovą sutelkia labai daug jėgų, dėl to sparčiai ima mažėti maisto medžiagos. Todėl silpsta imunitetas, puola kitos ligos, atsiranda komplikacijos. Pasveikus neretai lieka ilgalaikės ar trumpalaikės pasekmės.“

Gydytoja J. Stoškienė pasakojo, kad įvairių šalių specialistai jau seniai stebi reiškinį, kuomet po koronaviruso infekcijos žmonėms pradeda labiau slinkti plaukai. Štai Milane vykdytoje apklausoje iš 1 tūkst. 700 persirgusiųjų COVID-19 liga trečdalis apklausos dalyvių atsakė pastebėję padidėjusį plaukų slinkimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)