Kiti neįpirks ne todėl, kad būtų vargšai, o todėl, kad šie kvepalai buvo proginiai, jų buvo nedaug ir visus jau nupirko. Mickevičiaus kvepalai kainuoja 150 eurų už 50 ml buteliuką, tai prašom dar vienas įrodymas, kaip gerai gyvenam Lietuvoje. Antra vertus, juk naujas iPhone kainuoja pusantro tūkstančio eurų ir juos vos spėja vežti į Lietuvą. Nevargstam.

„FUMparFUM Alchemist Lituanist – Smetona“. Šiuos kvepalus Aistis Mickevičius kūrė Lietuvos nepriklausomybės šimtmečiui, ir tai vieni iš trijų kvepalų, pavadintų praeities Lietuvos prezidentų vardais.

Aistis sakė, kad man jie patiks, nes dominuoja vyšninio tabako kvapas, o aš alpstu ir lydausi, tempiuosi ir velkuosi nuo tabako kvapo, ypač pypkės tabako, nors pats visai neberūkau ir jums patariu mesti, jei netyčia dar rūkote. Antanas Smetona, beje, daug rūkė (tai pažymi visi biografai), ir štai jums prašom rezultatas: jis jau nebe prezidentas ir apskritai nebegyvena. Rūkymas jam nepadėjo.

Tačiau aš įtariu, kad dar ir dėl to man Aistis parinko šį kvapą, kad esu pats iš savęs kiek diktatorius, nepatinkančius internete blokuoju, o durnius vadinu durniais. Be to, esu Lietuvos patriotas ir stengiuosi, kaip ir Antanas Smetona, kad Lietuvai būtų geriau.

Kvapas visiškai ir iškart užburia, apvilkdamas ne cukriniu, bet brandžiai saldžiu pypkės tabaku, lyg brangioje parduotuvėje atidarytum dėžutę. Buvo tokie Michael Kors, amerikiečių dizainerio, kvepalai (taip ir vadinosi „Michael Kors“) – jų nebeliko, paleido nauju pavadinimu ir pagadino formulę, o senieji tiesiog užguldavo pypkės tabaku ir slyvomis. Tai buvo mano pagrindiniai kvepalai, kai beveik prieš pora dešimtmečių dirbau Virdžinijos valstijoje, netoli Vašingtono, ir man Amerikoje buvo viskas nauja ir puiku.

Tai štai, tas vyšninio pypkės tabako kvapas „Smetonoje“ groja nuo pat pradžių. Paskui gęsta ir nueina į ąžuolo kerpę, sumaišytą su pačiuliu, lyg toks prabangus vaškuotas parketas arba sena biblioteka. Ten yra citruso – japonų juzu citrinos, nerolio – bet jie yra totaliai uždominuoti būtent pypkės tabako. Tokius kvepalus gali suprasti ir atskirti net ir tie, kas nelabai nusimano apie kvepalus.

Nors pypkės tabakas tradiciškai siejamas su vyrais, tačiau kvapas puikiai tiks ir moterims (gal ne visoms, bet juk universalių ir visiems tinkamų kvapų nėra).

Labai daug reikėtų vardinti, kad pasakyčiau, ką tas kvapas primena. Visus gerus gyvenimo dalykus: erdvius namus, knygas, šiltus orus, didelius stiklinius langus į erdvų sodą, brangų ir prižiūrėtą parketą, kostiumų siuvyklą Londone, židinį.

Lengviau gal pasakyti, ko tas kvapas neprimena: minimalaus atlyginimo, blogo darbo, sovietinių daugiabučių, antrosios kartos nuvažinėto „Volkswagen Golf“.

Kaip gaila visgi, kad jums šitų kvepalų neparduos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)