Tačiau štai neseniai rašiau apie ELENYA White iš L’Adone Parfums. Kokia nuostabi kompozicija: https://www.delfi.lt/stilius/vyrams/uzkalnis-rasau-apie-moteriskus-kvepalus-nes-vyriskus-visus-isragavau.d?id=92061545

Apskritai, esu jau pasakojęs, kad kvepalai moterims ir vyrams yra grynai marketingo išsigalvojimas, ir nieko bendra neturi su olfaktoriniu menu.

Kažkada „vyriškus kvepalus“ taip kategorizavo, kad vyrai galėtų kvėpintis ir neklausyti jokių pastabų dėl savo seksualinės orientacijos.

Tačiau šiandien pakalbėkim apie kvepalus, kurie yra rinkoje pozicionuojami kaip moteriški, ir jie vadinasi Si passione („si“ itališkai reiškia „taip“, o antrasis žodis reiškia aistrą).

Kvepalai prasideda juodaisiais serbentais (truputį primena serbentų lapus, kai uostote Caberenet Sauvignon vynuogių vyną), ten taip pat pipirai ir labai aiškios, išraiškingos kriaušės, ir pradžia labai lengvabūdiška, bet netrukus atsiranda kvepalingos rožės ir jazminai, ir saldus ir balzamiškas heliotropo mineralo kvapas. Jis truputį primena gvazdikus. Bazėje – saldoka vanilė ir kedras, labai įprastas kvapo tvirtintojas.

Primena nerūpestingą vasarą. Primena gerą nuotaiką ir daug saulės šviesos.

Ar tai revoliucinis kvapas? Ne, nemanau. Gana vaisinis ir smagus. Kūrėja – Julie Masse, gimusi Japonijoje, paskui visą gyvenimą mokiusis ir kūrusi Europoje, jos kvepalai yra sukurti daugeliui kompanijų, užvis daugiausia – Shay & Blue London. Nemanau, kad tai didi inovatorė, jos darbai daugiausia apie gėles.

Ji dalyvavo perdarant legendinį Eternity iš Calvin Klein, kai 2020 metais buvo paleistas Eternity Cologne (apie pradinę, klasikinę versiją rašiau čia: https://www.delfi.lt/stilius/vyrams/uzkalnis-nepadoru-net-pasakoti-ka-galvoju-apie-kvepalus-uz-50-euru.d?id=82864055: „tai ir dušo želė iš brangaus viešbučio didelio marmurinio vonios kambario, ir tai vienas iš tų dušo želė, kuriuos tikrai norisi naudoti, ne bet koks standartinis, o toks, kurį paskui turi susirasti ir nusipirkti, kad tas kvapas pasiliktų dar ilgiau. Jis – kaip masažo aliejus, kuris pasilieka ant odos po pasimatymo ir glamonių, bet ne koks ten pigus, o toks, kurį norisi uostyti vėl ir vėl ir kuris beveik geresnis už seksą. Šie kvepalai dvelkia prisilietimais, braukiamais per jūsų kūną mylimo žmogaus plaukais ir apatiniais drabužiais, kurie apsivelkami tik tam, kad juos kuo greičiau nuvilktų“ – štai kaip gerai esu rašęs).

Tačiau ši kompozicija, Si passione, tikrai jums patiks. Mane labai džiugina tokia kompozicija, nors ir ne vyrams skirta. Ypač kriaušės interpretacija, ir šiek tiek žolių. Neįpareigojantis, gražus akordas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)