Apie kvepalus su greipfruto tematika jau esu rašęs portale DELFI: pavyzdžiui, puikieji itališki Acqua di Parma Blu Mediterraneo Fico di Amalfi („Kuo kvepia emigrantas?“). Dar vieni buvo kontaversiški, Calvin Klein Obsessed („Kvepalai vyrams, kurie nori kvepėti, kaip jaunos moterys“).

Dar yra mano draugės mėgstami Moschino Cheap & Chic I Love Love (grynas greipfrutas, tiesiog trykštantis, kaip tas greipfrutas, kurį vaikystėje pjaudavo per pusę ir valgydavai šaukšteliu, ir jeigu per daug entuziazmo būdavo, tai viskas aplink apsitaškydavo tomis kvapniomis sultimis).

Šiandien rašau apie kvepalus, kurie yra, mano standartais, fantastiškai nauji: išleisti 2015 metais, tai yra, vos prieš penkerius metus: Tommy Hilfiger TH Bold. Amerikiečių mados namai Tommy Hilfiger juos mažai reklamavo, aprašyme nenurodo net autoriaus. Lietuvoje (o taip pat ir Vakarų Europoje, ir Amerikoje) šie kvepalai labai nebrangūs (100 ml flakonas nekainuos nė trisdešimties eurų, aš turiu dezodorantų, kurie kainuoja brangiau), ir todėl turėtų būti kažkas labai pigaus ir paprasto? Klystate.

Apskritai, Tommy Hilfiger siūlo labai gaivius kvapus, kurie retai nuvilia – jie niekada nėra agresyvūs, niekada nėra rytietiški ar afrikietiški, ir aš neprisimenu nė vieno Hilfiger kvapo, kuriame dominuotų smilkalai, agarmedis, derva ar dūmai.

Tommy Hilfiger TH Bold (angliškai žodis „bold“ reiškia tiesmuką, įžūlų, ryškų) yra ne išimtis. Tai tiesmuka ir labai gerai sumeistrauta gaivumo formulė.

Atsiveria šie kvepalai fantastiška greipfruto ir pomelo ataka. Pomelo – tai irgi kaip greipfrutas, tik didesnis ir kartesnis, Los Andžele jie kartais auga prie namų, ir niekam jų nereikia, galima nusiskinti ir neštis į namus. Galima dar užuosti mandarinų, kaip tie, kurie namuose atsiranda per Kalėdų šventes.

Paskui kvepalai džiūva ir atsiranda prieskoniai ir gėlės: kardamonas, jazminai ir apelsinmedžio žiedai (pagalvojus, šie yra labai į temą prie tos citruso šventės). Ir tada bazėje yra kedras ir sandalmedis (nieko nenustebins), ir truputėlį muilino vetiverio, prie to paties švaros kvapo.

Šis kvapas yra nuostabi gaivios švaros ir gero, teisingo, sveiko gyvenimo šventė. Tokį kvapą pajusdavo sovietiniai žmonės, atvykę pirmą sykį į civilizuotą užsienį ir supratę, kad Vakaruose irgi yra gyvenimas, tik aukštos kokybės ir geras, o Sovietų Sąjungoje jis netikęs ir pasmirdęs.

Tokiu kvapu gali būti pakvėpinama švari patalynė, ir taip turi kvepėti žmonės. Net tiems, kam nepatinka kvepalai, šis kvapas patiks ir bus artimas ir geidžiamas.

Jei būčiau religingas, greipfrutą garbinčiau, kaip pagonišką dievybę.

Ir kadangi šie kvepalai yra sukurti greipfruto tema, tai šio kvapo negali būti per daug, kaip ir Užkalnio jūsų gyvenime negali būti per daug. Užkalnis yra kaip greipfrutas, o greipfrutas yra kaip Užkalnis, nes aš nešu į jūsų gyvenimą vien džiaugsmą, švarą ir viltį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)